Başbakan Erdoğan Arjantin Dönüşü Açıklamalarda Bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY'ye ait uçakla saat 18.20'de Ankara'ya geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile diğer ilgililer karşıladı.
Başbakan Emine Erdoğan Mehmet Şimşek Belediye Başkanı Ankara Valisi 


Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Ankara'ya geldi.

Erdoğan, Suriye'de kimyasal silahlar kullanılarak çocukların, yaşlıların, kadınların öldürülmesinin bir kenara konulacak konu olmadığını belirterek, ' Kim baba ise kim anne ise kimin çocukları varsa onların o sararmış cansız bedenlerini herhalde yok farz etmesi mümkün değildir. Ama annelik, babalık şefkati nedir bunu bilmeyen veya annelik, babalık duygusu nedir bunu bilmeyen bu tür şeylere kördür, bu tür tablolara sağırdır. Nitekim şu anda da eğer dünyada bazı siyasiler gerek ülkemizde gerek dünya genelinde bazı liderler hala bu tabloya maalesef kör ve sağır kalabiliyorsa işte bu, bir nasip meselesidir ' dedi.

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye olası askeri müdahaleye ilişkin, ' Hedefi barış olan bir sürece Türkiye en ideal katkısını nasıl verecekse veya verebilecekse biz o gayretin içerisinde oluruz ' dedi.

Dopingle Mücadele

Erdoğan, dopingle mücadelede 'sıfır tolerans' anlayışıyla düzenlemeler yaptıklarını belirterek, 'Bu konuyla ilgili de asla affımız yoktur. Kim böyle bir şeye tevessül ederse bir defa onun spor hayatı ülkemizde biter. Bu konudaki kararlılığımızı çok açık, net ortaya koyduk' dedi.

8 Eylül 2013 Pazar günü yayınlandı