Başbakan'dan Katainen'e 3 Çocuk Tavsiyesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen'e 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.
Başbakan Finlandiya Başbakanı Finlandiya Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Erdoğan ile Katainen, ortak basın toplantısı düzenledi. Katainen, Türkiye'nin nüfus ve ekonomik yapı olarak büyümekte olduğunu belirterek, bu durumun AB'ye de katkı sağlayacağını ifade etti. Finlandiya'da ekonominin büyümesi için yaptıkları çalışmaları da anlatan Katainen'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin büyümesinin yanında nüfusun da artırılması gerektiğini belirtti.

Erdoğan'ın, ''Sayın mevkidaşım Jyrki'ye tabii bir şeyi daha tavsiye edeceğim. Büyümeyi yaparken ters orantılı yapmamak lazım. Yani nüfusu azaltıp parayı büyütmek değil. Tabii şimdi nüfusun çoğalması yüzde 1'in altında Finlandiya'da. Arazi çok büyük ama nüfus çok az. Ben şimdi Türkiye'de tavsiye ediyorum, en az üç tane çocuk diyorum... Finlandiya'da durum'' diye sorması üzerine Katainen, Finlandiya'da aile başına ortalama çocuk sayısının 1,8 olduğunu ve bu sayının az olduğunu söyledi.

Katainen, ''Eğer iki çocuktan fazla olsaydı denge sağlanırdı.'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı