Barzani'nin AK Parti Kongresi'ndeki Konuşması

Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani AK Parti Kongresi ' nde kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. İşte Mesud Barzani ' nin konuşması:
Başbakan Mesud Barzani Ak Parti Ortadoğu Suriye 


“Sayın Ak Parti genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. kongre üyeleri ve saygıdeğer misafirler, bizi davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. ümit ediyoruz ki çok önemli kararlar alınır ve başarıyla yeni kararlara imza atılır. Görüyoruz ki AK Parti iktidarıyla Türkiye adım adım daha ileriye aydınlık bir geleceğe yol alarak yükseliyor.

“KAN DÖKÜLMESİ BİZİ ACITIYOR”

Bugün Türkiye ' nin hem bölge hem de uluslar arası düzeydeki rolü öne çıkıyor. Ancak biliyoruz ki bölgemizin önemli sorunları var. Hiçbir sorun çözülemez değildir. Bizim için gerçekten çok büyük bir acıdır, Türk-Kürt ya da herhangi bir gencin kanının dökülmesi bizi acıtıyor. Bu bölgede yaşayan halklar olarak birbirimize el uzatmalıyız. Birbirimizin kanını dökecek duruma geliyorsak bu gerçekten çok acıdır. Partinizin ve sayın liderinizin politikasının önü açıktır. Doğru yolda olduğunu görüyoruz. Burada özellikle sayın Recep Tayyip Erdoğan ' a teşekkür ediyorum.

“SORUN ŞİDDETLE ÇÖZÜLEMEZ”

Diyarbakır ' a gittiği zaman orada yaptığı konuşmayla, Kürt sorununun gerçekten çözüm beklediğini, daha sonra bizi Erbil ' de ziyaret etti. Bu politikaya karşılık tüm Kürtlerin bu süreci desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü hiçbir sorun şiddetle çözülemez, bunu görmek gerekiyor.

“ERDOĞAN ' A YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

Bir devletin gücüne, silaha savaş gücüne sahip olduğuyla ölçülmez. Tam tersine kendi halkına nasıl bir hizmet sunduğunu, nasıl bir yol açtığıyla ilgilidir. Sayın Erdoğan böyle bir cesarette bulunmuştur. Kan dökülmesinin son bulması için elimizden gelen ne varsa, sayın Erdoğan ' a yardımcı olmaya hazırız.

Türkiye hem bölge hem de uluslar arası düzeyde önemli bir ülke. Biz ümit ediyoruz ki Türkiye ile Irak ' ın ilişkileri kalıcı ve sürekli olur. Bu çerçevede Türkiye ile Kürdistan bölgesindeki görüşmelerden çok memnunuz.

Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkiler 12 milyar dolar civarındadır. Gördüğümüz gibi Ortadoğu ' dan gerçekten büyük değişimler yaşanıyor. Kendi özgürlükleri için mücadele veren güçleri bütün kalbimizle destekliyoruz. Suriye halkının özgürlük mücadelesini canı gönülden destekliyoruz. Şu an çok acı bir durum yaşanıyor. Bugün Suriyeli 29 bin kardeşimiz bizim bölgemizde bulunuyor, kapımız onlara açık.”

30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı