Bakanı Taner Yıldız, PKKnın Geri Çekilmesini Değerlendirdi

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Türkiye'nin normalleşmesiyle alakalı, her türlü konuda ve her türlü sektörde olduğu gibi, terörle alakalı konunun da gündeminden çıkararak normalleşmesi gerekiyor. İnşallah atılan adımlar, Türkiye lehine olacaktır, olumlu olacaktır'' dedi.
Uluslararası Erciyes Paris Taner Yıldız Erciyes Üniversitesi 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Üniversitesi Bilişim Kulübü'nün düzenlediği ''3. Ulusal Bilişim Kongresi''nin açılışına katıldı. Kongrenin yapıldığı Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'ne gelişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, Türkiye'nin, Uluslararası Enerji Ajansı'na dönem başkanı olarak seçildiğini ifade etti. Bakan Yıldız, ''Uluslararası Enerji Ajansı, 30'a yakın gelişmiş ülke ile gelişmelerini tamamlamış ülkelerin üyesi olduğu önemli bir platform. Merkezi Paris. Bu Ajans'ın dönem başkanlığını Türkiye'ye verdiler. Bizler için iftihar edeceğimiz bir husus. Türkiye'nin istikrarı kalıcı hale geldikçe, hamdolsun, uluslararası arenada bu tür aktiviteler daha da artacaktır. Biz orada dünyadaki enerji politikalarıyla alakalı birçok ülkelerin enerji bakanlarıyla birlikte, enerji piyasasına yön verenlerle birlikte olacağız. Ben zaman zaman bu toplantılara katılıyorum ama şimdi ana moderatör Türkiye olacak. Türkiye adına iftihar edilecek bir durum diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Bakan Yıldız, bir gazetecinin, bugünün aynı zamanda Çernobil faciasının yıl dönümü olduğunu hatırlatması üzerine ise, ''Çernobil faciasından sonra 144 tane santral kuruldu. Ülkeler, gelişmelerini, sanayilerini, enerjiyle alakalı tedariklerini sürdürmek için şu an nükleer güç santralleriyle alakalı çalışmalarına devam ediyorlar. Türkiye, gerek Çernobil gerekse Fukijima'dan çıkarılabilecek her türlü sonuçları, her türlü dersleri Akkuyu'da ve Sinop'ta yapacağı santrallerde uygulayacaktır. Hiç şüphesiz ki, Türkiye'deki en sağlam yapı, 22 milyar dolarlık yatırımla Akkuyu'daki santral olacaktır. Bizler, vatandaşımızı ve ülkemizi sıkıntıya sokacak hiçbir işte bulunmayız'' ifadelerini kullandı.

Çözüm süreciyle ilgili de konuşan Bakan Yıldız, ''Türkiye'nin normalleşmesiyle alakalı, her türlü konuda ve her türlü sektörde olduğu gibi, terörle alakalı konunun da gündemden çıkarak normalleşmesi gerekiyor. İnşallah atılan adımlar, Türkiye'nin lehine olacaktır, olumlu olacaktır'' diye konuştu.
26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı