Bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın Oğlu da Gözaltına Alındı

Bakan Zafer Çağlayan'ın Oğlu Salih Kaan, Muammer Güler'in Oğlu Barış ve Erdoğan Bayraktar'ın Oğlu Abdullah Oğuz da Gözaltına Alındı... İstanbul'da aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. İstanbul'da rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında aralarında iş adamı Ali Ağaoğlu ve Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın da bulunduğu tanınmış iş adamlarının evine şafak baskını düzenlendi. Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tesbit edilen 18 adrese baskın yapıldı.
Yolsuzluk Yolsuzluk Operasyonu Ekonomi Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 


AĞAOĞLU VE BAKAN ÇOCUKLARI DA GÖZALTINDA

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 22 kişinin gözaltında olduğu bildirildi.Gözaltına alınanlar arasında Ali Ağaoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da oğlullarının olduğu kaydedildi. Gözaltına alınanlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesine getirildi.

OPERASYON BÜYÜYECEK

Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

' BİLGİ ALINMASI İÇİN DAVET EDİLDİ '

Öte yandan DHA'ya konuşan Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine ' Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi ' dedi.

Bakan Oğulları Gözaltında

Zafer Çağlayan'ın yakın çevresi, bakanın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili olarak ' Bizim de haberimiz yoktu TV'den öğrendik ' yorumunda bulundular. Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

Bakan Çağlayan Toplantısını İptal Etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi ' nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ' na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti. Bu sabah saat 09.45 ' te Ekonomi Bakanlığı ' nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.
17 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı