Bakan Bayraktar Ve Akdağ Kolkola Girdi

Erzurum'da düzenlenen ' Kentsel Dönüşüm Değerlendirme ' toplantısı için gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kol kola girerek kentteki mahalleleri gezdi. Bakan Akdağ, Bakan Bayraktar ile birlikte çocukluğunun geçtiği mahallede incelemelerde bulundu.
Recep Akdağ Ahmet Küçükler Atatürk Erzurum Valisi 1 Mayıs 


Bugün sabah Erzurum'a gelen iki bakan kentte kentsel dönüşüm projesi kapsamında incelemelerde bulundu. Erzurum'un bir çok semt ve mahallesini yerinde inceleyen iki bakan daha sonra Bakan Recep Akdağ'ın çocukluğunun geçtiği mahalleyi kol kol dolaştı. Çocukluğunda yaşadığı evi dışarıdan inceleyen Bakan Akdağ, kentsel dönüşüm kapsamında harabe durumda ki birçok yerin yıkılarak yenileneceğini belirtti. Gezi sırasında çocuklarla da sohbet etmeyi ihmal etmeyen Bakan Bayraktar, bazı çocuklara harçlık dağıttı.

Gezi ve incelemelerin ardından Palandöken'de otelde ' Kentsel Dönüşüm Değerlendirme ' toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Bayraktar, Türkiye'de artık hep modern konutların yapılacağını belirtti.

Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de belediyeler tarafından birçok yerin yıkılarak yerlerine modern konutların yaptırılacağına vurgu yapan Bakan Bayraktar, ' Erzurum'da 13 mahalle ve semtte yenileme gerekiyor. 17 bin konut ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm kapsamında şuana kadar 7 bin 500 konut yapıldı. Toplam da 23 bin konut olacak ' dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye'yi dayanıksız yapılardan arındırmaya mecbur olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak, bu bayramın huzur ve güven ortamında kutlanması mesajını verdi.

Palandöken'de düzenlenen ' Kentsel Dönüşüm Değerlendirme ' toplantısına iki bakanın yanı sıra TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, alt belediye başkanları, ve kamu, kurum kuruluş müdürleri katıldı.

Toplantının ardından iki bakan Erzurum'dan ayrılarak Ankara'ya havayoluyla gitti.

Recep Akdağ Hakkında
Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcı...
devamı
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı