Avukat Celal Ülgen: 'Ergenekon'un arkasında ABD var'

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in dünkü konuğu Avukat Celal Ülgen'di. Ergenekon Davası üzerine konuşulan programda Ülgen çarpıcı iddialarda bulundu.
Can Dündar Enver Aysever İsrail Ergenekon Davası 


Ergenekon Davası'nda baştan beri cemaatin suçlandığını söyleyen Aysever'e Ülgen, 'Sadece cemaat yok. Ama cemaatten de birileri var. Sadece cemaat değil çünkü arkasında Amerika olmadan, gizli örgütler olmadan, İsrail olmadan tek başına cemaatin yapabileceği bir şey değil bu ' şeklinde konuştu.

Aysever'in, Gazeteci Can Dündar'ın Ergenekon'u yazan ilk kişi olduğunu anımsatması üzerine ise Celal Ülgen, 'Can Dündar tanık olarak 'Benim anlatmak istediğim Ergenekon bu değil' dedi ' açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine Aysever, 'Demek ki Ergenekon tipi bir örgütlenme yok diyemeyiz ' dedi.

'DERİN DEVLET BİR SÜRÜ HALT YEDİ '

Ülgen de, 'Adı Ergenekon ya da ne olursa olsun. Türkiye'de bir derin devlet var mı, bu devlet faili meçhulleri işlemiş mi, Güneydoğu'da, bir başka yerde Kürt işadamlarını öldürmüş mü, bir sürü halt yemiş mi? Yemiş. Peki bunların hangisini buldunuz, buraya getirdiniz, bunun hangisini suçluyorsunuz? ' diye sordu.

'BU DAVADA DERİN DEVLET YARGILANMIYOR, O HALA AYAKTA '

Savcıların derin devlet iddiasından kaçtığını da savunan Celal Ülgen, 'Bu davada derin devlet yargılanmıyor, o hala ayakta. Ergenekon'da yargılananlar derin devlet olamaz. Delilerin de bunu göstermediği kesin ' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

Can Dündar Hakkında
Can Dündar (d. 16 Haziran 1961, Ankara) araştırmacı, gazeteci ve belgesel yapımcısı. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirdi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1979'dan itibaren sırasıyla Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo'da çalıştı. 1986'da İngiltere'de London School of Journalism'i bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bili...
devamı
19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı