AVM'lerdeki Çanta Hırsızlığı Kameralarda

İstanbul'daki çeşitli alışveriş merkezlerinde gözüne kestirdikleri kadınların çantalarını çaldıkları iddiasıyla 2 kadın gözaltına alındı. Alışveriş merkezlerindeki hırsızlık anları, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Alışveriş Polis Merkezi Ataköy Hacıhüsrev 


Şişli Polis Merkezi'ne müracaat eden Ebru A. (35), bir alışveriş merkezinde içerisinde çeşitli ziynet eşyalarının bulunduğu çantasının çalındığı şikayetinde bulundu. Alışveriş merkezinin hırsızlığın gerçekleştiği 25 Eylül gününe ait güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, Ebru A.'nın çantasının D.A. (17), Hatice K. (35) ve N.K tarafından çalındığını belirledi. Kimliklerin tespitinin ardından Hacıhüsrev'deki adreslerine düzenlenen operasyonda Hatice K. ve D.A. gözaltına alındı.

Şüphelilerin incelemesinde benzer yöntemlerle Bahçelievler ' de Meliha D. adındaki mağdurun içinde 25 bin dolar bulunan çantasını Şubat 2011'de, Nisan ayı içerisinde de Ataköy'deki bir alışveriş merkezinde Sibel K.'nın içerisinde bin 500 TL parası ve telefonunun bulunduğu çantayı çalan kişiler olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hatice K., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, D.A. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.Öte yandan şüphelilerin hırsızlık anları iki alışveriş merkezinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. İlk görüntülerde bebek arabasındaki çanta, sahibinin neredeyse gözleri önünde çalındı. Bir başka görüntü de alışveriş arabasındaki çantadan uzaklaşıldığı anda şüpheliler kısa süreli tereddüdün ardından çantayı çalıp olay yerinden uzaklaşıyor.

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı