Atatürk’ün Rize’ye Gelişinin 88. Yıl Dönümü

Atatürk ' ün Rize ' yi ziyaretinin 88. yıldönümü kutlamasında konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 88 yıl önce Atatürk ' ü Rize ' ye getiren gemiden yapılan top atışlarına Rizeliler'in de silahları ile karşılık verdiğini açıkladı.
Atatürk Halil Bakırcı Garnizon Komutanlığı Belediye Başkanı Belediye Başkanlığı 


Atatürk ' ün Rize ' yi ziyaretinin 88. yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bugün Cumhurilet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, komutanlar, bürokratlar ve az sayıda öğrenci katıldı.

Törende ilk olarak Rize Valiliği, Rize Garnizon Komutanlığı ve Rize Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptı. Bakırcı, konuşmasında 88 yıl önce Rizeliler'in Atatürk ' ü silahlarla karşıladıklarını belirterek “Atatürk ' ün Rize ' ye gelişinde, sahilde Ata ' yı görmek için toplanan vatandaşlarımız gemiden yapılan top atışlarına silahları ile karşılık vererek sevgi ve mutluluklarını dile getirmişlerdir“ dedi.

Bakırcı konuşmasında Atatürk ' ün Rize ' yi ziyareti sırasında çeşme açılışı yaptığı, ancak tüm uğraşılarına rağmen bu çeşmeyi bulamadığını belirterek, “Ayrıca Rize ziyaretinde cadde ve çeşme açılışında bulunmuştur. Ama bu çeşmelerin yerini bileni bulamadık. Arşivleri karıştırdım. Net olarak şu çeşmeyi açtı diye bir bilgiye ulaşamadık. Bilen hemşerilerimizin bunu bize bildirmeleri halinde yerleri müsaitse onarıp yenilemek istiyoruz” diye konuştu.

Atatürk ' ün ismi üzerinden siyaset yapanları Atatürk anmalarında göremediğini belirten Bakırcı, “Bir üzüntümü de paylaşmak istiyorum. Atatürk ' ün manevi şahsında siyaset yapan, Atatürk ile ilgili söylemlerde bulunanların hiç birini bu anmalarda göremedim. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Konuşmaya sıra gelince hepimiz güzel bir şekilde konuşuyoruz. Atatürk ' ün ilkesi inkılabı. Çok süslü laflarda yapıyoruz ama maalesef o kişileri burada göremiyoruz“ ifadelerini kullandı.

18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı