Atatürk’ün Manevi Kızı Ülkü Adatepenin Oğlu Ahmet Kemal Doğançay IHA'ya Konuştu

Atatürk ' ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Kemal Doğançay, annesinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında verilen ceza ile adaletin yerini bulduğunu söyledi. İş Bankası ve Cumhuriyet Halk Partisi ' ne (CHP) karşı açtıkları davayı da değerlendiren Doğançay, “70 yıllık gecikme hesaplandığında ödenmesi gereken miktar 250 milyar doları buluyor. Yani ortada banka falan kalmıyor” dedi.
Cumhuriyet Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi İş Bankası Ülkü Adatepe 


Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Kemal Doğançay, annesinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında şoföre verilen hapis cezasından, İş Bankası ve CHP ' ye karşı açtıkları davaya kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İHA Muhabiri ' ne konuşan Doğançay, annesinin ölümü ile sonuçlanan kazada verilen cezayla adaletin yerini bulduğunu söyledi. Doğançay, “Türkiye ' de yavaş yavaş düzelme başladı inşallah. Ama haksızlıklar hala devam etmiyor mu? Ediyor. İnşallah bunlar da düzelecek. Verilen cezayı yeterli buluyorum. Ben şöyle düşünüyorum; Vicdanlı olmak gerekiyor. Bir insan bir şeyi yaparken mesuliyet çok önemli bir şeydir. Fakat mesuliyeti olmadan evvel insanın bir eğitimi olur. Bu kazada daha ziyade bu arabayı tahsis eden insanlara daha çok gücenmiş durumdayım. Çünkü, zaten adamın kapasitesi belli. Yüze yakın trafik ihlali var. Muazzam sürat yapan bir adam. Böyle bir insan. Hayatında limuzin kullanmamış. Bunu tahsis eden ona göre tahsis edecek. ' En iyi arabamızı tahsis ettik ' diyor. Araba 15 senelik araba. Ben cezayı yeterli buldum. Adaletin tecellisinden memnunum” dedi.

Ailenin avukatı Osman Ersin Kozanhan ise yargılamanın hızlı olmasının kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, “Mahkemenin takdiridir. Biz cezadan memnunuz. Mahkeme tarafından şoför yüzde yüz suçlu bulundu. Tamamen kusurlu olduğu içinde böyle bir ceza aldı. Aracın hızı da yüksekti. Emniyet kemerleri takılmamış ama Ülkü hanım hem arka koltukta oturması hem de kolunun kırık olması nedeniyle emniyet kemeri takması söz konusu değildi. Kolu sargıda olduğu için Ülkü hanımın zaten emniyet kemeri takma durumu söz konusu değildi. Gerekli tedbirler maalesef alınmamış ve araç eski bir araçtı. Aracın da eski olması kazanın yaralanmalı ve ölümlü bir kaza olmasında büyük rolü oldu” şeklinde konuştu.
CHP ve İş Bankası'na karşı açtıkları davada gelinen son noktayı da değerlendiren Doğançay şunları söyledi:

“Hesap uzmanlarına bazı hesaplar yaptırdık. İş Bankası ' ndan büyüme oranları gibi bilgiler istedik. Biz iddialarımızı verdik. Karşı taraftan ' Ödemeleri yaptık ' şeklinde açıklamaları var. İş Bankası zaten ' Bizimle ilgisi yok. CHP sorumludur ' diyor ama öyle bir şey yok. Atatürk ikisine de görev vermiş. CHP her şeyi üzerine alıyor ama bence bunu yapmamalı. İş Bankası ' nın da, CHP kadar büyük sorumluluğu var. Çünkü Atatürk şartlı bir vasiyet bırakmış. Biz ihtarımızı çektik. İhtarımıza cevap geldi. Biz cevaba cevap verdik ve sonra İş Bankası hazırlanmak için süre aldı. CHP ' den de geç bir cevap geldi. Sanırım süreyi de geçirdiler ama tam olarak hukukçular bilir bunu.”

İş Bankası ' nın ödemesi gereken paranın 70 yıllık gecikme hesaplandığında 250 milyar doları bulabileceğine dikkat çeken Doğançay, “Yani banka falan kalmıyor ortada. Kökünü vermeleri gerekiyor. Zaten bu olursa biz de Türkiye ' ye dağıtırız onu” ifadelerini kullandı.

CHP ve İş Bankası ' nın kendilerinden özür dilemesi gerektiğini savunan Doğançay, “Paradan, puldan ziyade bunlar bizden özür dilesinler. ' Biz bunu yaptık. Vermedik. Ayıp ettik ' diyerek özür dilesinler. Bu çıkacak ortaya, bunu kapatamayacaklar” diye konuştu.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı