Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı “15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi” açıldı

-Sergi açılışından
Darbe Girişimi Hain Darbe Girişimi Kahramanlık Sergi Açılışı İstiklal 

--sergideki fotoğraflardan
--AKM Başkanı Zeki Eraslan ile röportaj
--Genel ve detay

( ANKARA )- Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Eraslan: “Sergiyi, insanların o geceyi bir kere daha hatırlamaları için açıyoruz” ANKARA

- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde “15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, "Bu sergide de biz, buradan geçen tüm insanların o uğursuz geceyi bir kere daha hatırlamalarını demokrasilerine sahip çıkmalarının ne kadar önemli olduğunu onlara bir kere daha hatırlatmak amacıyla bir kere daha açıyoruz” dedi.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde “15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Kurum personelinin de hazır bulunduğu sergi açılışında Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan konuşmasında, 15 Temmuz 2016’da demokrasi, istikbal ve istiklale kasteden hain darbe girişimini lanetlediğini, tarihe altın harflerle yazılacak kahramanlıkla bu ihanete dur diyen millete, canlarını feda eden şehitlere ve gazilere şükranlarını sunduğunu ifade etti.
Bu tip faaliyetlerde yer almanın Atatürk Kültür Merkezi için bir onur ve değer olduğunu dile getiren Eraslan, Milletimiz ucu dışarıda olan bu hain emellere fırsat vermeyeceğini 15 Temmuz’da gösterdi. Büyük bir bedel ödendi. Din istismarcılığıyla gençlerin beynini yıkayarak kendi meclisini bombalatacak derecede körleştirilmiş beyinler eliyle bu memlekete ne kadar zarar verileceğini göstermiş oldu. Bu sergide de biz, buradan geçen tüm insanların o uğursuz geceyi bir kere daha hatırlamalarını demokrasilerine sahip çıkmalarının ne kadar önemli olduğunu onlara bir kere daha hatırlatmak amacıyla bir kere daha açıyoruz” dedi.
Eraslan, konuşmasının devamında darbe girişiminin 5.Yılında demokrasimizin zafer kazanarak yoluna devam ettiğini, o günleri unutmamamız gerektiğini belgeleyen fotoğrafların yer aldığı serginin Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlandığını ve 15 Temmuz şehitlerinin anısına ithaf edildiğini dile getirdi. Dr. Zeki Eraslan konuşmasında sergi salonunu tahsislerinden ve verdikleri katkılardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sundu. Öte yandan Sergiye katılanlara Atatürk Kültür Merkezi’nin bastırdığı Halk Şairlerinin Dilinden 15 Temmuz Darbe Girişimi eseri ücretsiz dağıtılacak. Büyük boyutlu 56 adet 15 Temmuz konulu fotoğrafın ve resimlerin sinevizyon gösterisinin yer aldığı sergi, 12 Temmuz-14 Temmuz tarihlerinde ziyaret edilebilecek. (MMD-BC -
12 Temmuz 2021 Pazartesi günü yayınlandı