Askerlik Süresi Ne Zaman Kısalacak? (Askerlik Süresi 2013)

Askerlik Süresi Ne Zaman Kısalacak? (Askerlik Süresi 2013)... Askerlik süresi 15 aydan 12 aya düşüyor. Askerlik süresinin 12 aya düşeceğini ilk olarak Başbakan Erdoğan açıklamıştı. Askerlik süresinini 12 aya düşeceğini TSK da onayladı. Askerlik süresinin düşmesiyle ilgili şuanda askerde olan mehmetçikler tezkere için haber bekliyor. Askerlik süresinini ne zaman düşeceği belli oldu. Askerlik süresi 1 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe girecek. İşte Askerlik süresinini kısalmasıyla ilgili haberimizin detayları...
Başbakan Askerlik Şubesi Asker Töreni Genelkurmay Başkanlığı Askerlik Yasası 


TSK: Tarih 1 Mart Olsun

Zorunlu askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesini öngören düzenleme, bugün Bakanlar Kurulu ' nun gündemine geliyor. TSK tarihin 1 Mart 2014 olmasını teklif etti. Bakanlar Kurulu, askere gidecekleri olduğu kadar halen silah altında zorunlu askerlik yapanları da yakından ilgilendiren düzenlemeyi görüşecek.

Askerlik Kanunu'nda değişiklik yaparak zorunlu askerlik süresini 15 aydan, 12 aya indirecek düzenleme, kurulun gündemine gelecek. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kurul üyelerine Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı çalışmayı sunacak.

Bakanlar Kurulu, düzenlemenin hangi tarihte yürürlüğe gireceğini tespit edecek. TSK tarihin 1 Mart 2014 olmasını teklif etti.

21 Ekim 2013 Pazartesi günü yayınlandı