Ankara'da ABD Büyükelçiliğin'de Patlama! (Son dakika)

ABD Büyükelçiliği önünde patlama meydana geldi; ilk belirlemelere göre canlı bomba olay yerinde ölürken 1 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Ankara Paris Caddesi'ndeki ABD Büyükelçiliği önünde patlama meydana geldi. Patlamanın 2 nolu nizamiye kapısında meydana geldiği bildirilirken saldırının ardından ilk belirlemelere göre 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, canlı bomba hayatını kaybetti.
Başbakan Milliyet Gazetesi Ankara Emniyeti Habertürk Paris 


-Müdahale gecikti

Vatan Gazetesi muhabiri ve görgü tanığı Kemal Göktaş konuyla ilgili Habertürk Televizyonuna yaptığı açıklamada patlamanın Paris Caddesi'ne bakan güvenlik kulübesinde gerçekleşmesinin ardından geç müdahale olduğunu, ilk ambulansın olay yerine 15 dakika sonra ulaştığını belirtti.

-Canlı bomba şüphesi

Göktaş, polisin de ilk değerlendirmesi ile canlı bomba olduğu sanılan bir cesedin parçalarına tanıklık ettiklerini belirtirken enkaz altından da ceset göründüğünü bildirdi.

-Canlı bomba kadın

Bir diğer olay tanığı Milliyet Gazetesi muhabiri Gökçer Tahincioğlu ise olayın ardından ilk belirlemelere göre 2 ölü ve bir ağır yaralı bilgisi aktarırken canlı bombanın cinsiyetinin kadın olduğunu iddia etti.

-Dar sokaktaki araçlar müdahaleyi zorlaştırdı

Habertürk Televizyonu'ndan yanısyan canlı görüntüler dar sokağa park etmiş sahibi bulunamayan araçlar nedeniyle güvenlik, sağlık ve itfaiye görevlilerinin an itibarı ile olay yerine ulaşmakta zorluk çektiğini gözler önüne serdi. Ankara Emniyeti olay yeri ile ilgili incelemelerini sürdürürken güvenlik çemberinin genişletilmesinden dolayı haber ekipleri bölgeden çıkarıldı.

-Erdoğan: Henüz bilgim yok

Olayla ilgili bilgisi sorulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, henüz kendisine olayla ilgili bildirimde bulunulmadığını belirtti.
1 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı