Aleviler Anneler Günü Etkinliğinde

Ankara'da alevi derneklerinin anneler günü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri 'İnci Çiçeği Fatıma-tüz zehra'nın örnek anneliği ve aile hayatı' konulu programla rol model anne ve aile anlatıldı.
Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Derneği Cemevi Ehlibeyt 


Irmak Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği Kadın kollarının düzenlediği anneler gününe özel program Gençlik Parkı'ndaki Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. ' İnci Çiçeği Fatıma-tüz zehra'nın örnek anneliği ve aile hayatı ' konulu etkinlikte Hz. Muhammed (Sav), Hz. Hatice, Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın örnek aile hayatları, şiirlerle ve sunumlarla anlatıldı.

Kadın kolları adına açılış konuşmasını yapan Nurten Akyüz, katılımcıların anneler gününü kutlayarak, teşekkür etti. Aşık Elifçe de okuduğu anne şiirleriyle vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatırken, Hasret Hıdır ise annenin aslında bir melek olduğunu hazırladığı özel bir sunumla izleyicilere aktardı.

'Ehlibeyt Ailesi' adlı bir konuşma yapan Eğitimci Yazar Harun Tokak, okulların en verimlisinin aile olduğunu, örnek ailenin Hz. Ali'nin ailesi olduğunu, Hz. Fatima'nın ailesi olduğunu kaydederek, bu rol model yapının bütün dünyaya tanıtılması gerektiğini dile getirdi.

Hz. Fatima'nın çocukluğundan evliliğine kadar Hz. Muhammet (Sav) ile anılarını anlatan Tokak, peygamber efendimizin Hz. Fatima'yı annelerin annesi olarak tanımladığını anımsatarak, Hz. Ali ile kurdukları ailenin yapısına dikkat çekti. Özellikle de peygamber efendimizin anne ve aile konusundaki sözlerini salondakilere aktaran Tokak'ın konuşması salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Konuşmaların ve şiirlerin ardından konferans, Aşık Ayten Gülçınar'ın anne türküleri, Özcan Özdemir'in deyişleri ile sona erdi.

Cem Vakfı Ankara Şubesi, Can Dostlar Ankara Cemevi ve Tuzluçayır Cemevi'nin destekleriyle hazırlanan gecede katılımcılara anneler gününe özel hazırlanan 'Cennet anaların ayaklarının altındadır.' Hadisi Şerifi'nin yazılı olduğu güller dağıtıldı.

11 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı