AKM’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Geçit Töreni Başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara'da düzenlenecek Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere çeşitli illerden gelen grupları taşıyan otobüsler, kent girişinde jandarma ekipleri tarafından bir akaryakıt istasyonuna çekilerek kontrol edildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet İçişleri Bakanlığı Atatürk Uğur Mumcu 


Yurdun bir çok ilinden Ankara'ya gitmek isteyenlere de şehirlerinden çıkışlarına polis izin vermedi.

İşte il il yaşananlar:

İSTANBUL: Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi yaklaşık 200 kişi, Ankara ' da yapılması planlanan Cumhuriyet mitingine gitmek üzere Taksim Meydanı ' nda toplandı. Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan grup, kendilerini Ankara ' ya götürecek otobüslerin Taksim Meydanı ' na çıkmasının polis tarafından engellendiğini belirterek eylem yaptı.

Avcılar ' dan Ankara ' daki 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak için yola çıkan 200 kişilik grubun bulunduğu 4 otobüs ve 3 minibüs seyahat evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle polis tarafından durduruldu. CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinden oluşan 200 kişi otobüslerden inerek durumu protesto etti.

MANİSA: Manisa ' dan Ankara ' daki Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere otobüsler ile hareketeden TBG ' lilerin bulunduğu otobüs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. TBG ' li gençler, engellemeyi protesto etmek amacıyla Manolya Meydanı ' nda sabaha kadar oturma eylemi yaptı.

YALOVA: Ankara ' da sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği 29 Ekim Yürüyüşü ' ne Yalova ' dan katılmak isteyenlerin Yalova Valiliği ve Emniyeti Müdürlüğü tarafından engellendiği iddia edildi. Kiraladıkları toplu taşıma araçlarının engellediğini öne süren ADD üyeleri durumu protesto etti.

BALIKESİR: Ankara ' daki Birinci Meclis önünde yapılacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gitmek isteyen 45 kişilik bir grup engellendi.

MEMURLARDAN GECE AÇIKLAMASI

Ankara ' da eski TBMM binası önünde düzenlenecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına gitmelerinin İçişleri Bakanlığı ' nın yayınladığı genelgeyle engellendiğini iddia eden Birleşik Kamu İş Sendikası ' na bağlı memurlar Adana ' da basın açıklaması yaptı.

Saat 23.00 ' te kent merkezindeki Uğur Mumcu Meydanı ' nda toplanan yaklaşık 60 kişi, Türk Bayrağı açıp slogan attı.

Eylemciler adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, ''Ankara ' ya gidişimiz İçişleri Bakanımızın emriyle iptal edildi. Bu tavır, Cumhuriyeti kuranların ruhunu incitti. Ulusal bayramımızı izin almadan kutlayacağımız günlerin geleceği umudumuzu hiç ama hiç yitirmedik'' dedi.

29 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı