Akil İnsanlar Heyeti Hakkari'de

Hakkari ' nin Yüksekova ilçesinde çözüm süreciyle ilgili temaslarını sürdüren, Akil insanlar Doğu Anadolu grubu, 2010 yılında Elazığ'da şehit düşen Süleyman Alkan'ın ailesini ziyaret etti.
Doğu Anadolu Şehit Doğanlı Mahmut Arslan Sibel Eraslan 

Avaşin Parkın ' da düzenlenen panelden sonra ilçenin 200 haneli Doğanlı Köyü ' ne geçen Can Peker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ' in yer aldığı heyet, 2010'da Elazığ ' ın Karakoçan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Süleyman Alkan ' nın ailesini ziyaret etti. Heyet, köy sakinleri ve çocuklar tarafından ' barış istiyoruz ' sesleriyle karşılandılar. Burada şehit ailesiyle görüşen heyet ailenin ve kamp sakinlerinin sıkıntılarını ve süreçle ilgili görüşlerini dinleyerek not aldı. Ziyaret sırasında konuşan Şehit Süleyman Alkan ' ın kardeşi İshak Akan, süreçten umutlu olduklarını belirterek, “Bu dava artık bitsin. Hepimiz insanız bırakın da insan gibi yaşayalım. Biz çok acı çektik artık kimse çekmesin. Bizim çektiğimiz acıları çekmeyenler anlayamaz” dedi. Daha sonra konuşan köyün ileri gelenleri de süreçten oldukça olumlu olduklarını belirterek, kalıcı bir barış için diğer muhalefet partilerinin de sürece destek vermeleri gerektiğini söylediler. Heyet şehit ailesinin evinden ayrıldıktan sonra dışarıda toplanan çocukların sık sık ' barış istiyoruz ' diye bağırmaları dikkat çekti. Bu bağrışmalar üzerine heyet kamp sakinleri ve çocuklara, taleplerinizi ve düşüncelerinizi gerekli mercilere ulaştıracaklarını ve sürecin iyi gitmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirttiler.

Buradaki temaslarından sonra köyden ayrılan akil insanlar heyetinin çarşı merkezinde akşam yemeği yedikten sonra Van ' a gitmek üzere Yüksekova ' dan ayrılacakları bildirildi.

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı