Akil İnsan Orhan Gencebay İlk Açıklamasını Yaptı

Akil İnsan Orhan Gencebay İlk Açıklamasını Yaptı... Akil insanlar heyetinde yer alan sanatçı Orhan Gencebay, akil insanlar listesini değerlendirdi.
Başbakan Taha Akyol Hülya Avşar Hülya Koçyiğit Lale Mansur 


> AKİL ADAMLAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

> AKİL ADAMLAR İÇİN KİM NE DEDİ? TIKLAYIN

Edinilen bilgilere göre Akil İnsanlar Heyeti toplam 63 kişiden oluşuyor. Meseleye dair birikimi bulunan ve toplumun çeşitli kesimlerinin itibarını kazanmış olan yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden müteşekkil akil insanlar heyetinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesi planlanıyor. Bölgelere göre oluşturulan her grubun birer başkan, başkan vekili ve sekreteri olacak.

YARIN ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEKLER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akil insanlar heyetiyle, yarın saat 18.00'de Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde biraraya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün grup toplantısında yaptığı konuşmada, akil insanlar heyetinin isimlerini kısa bir süre zarfında kamuoyuna duyuracaklarını açıklayarak, 'Hem biz bu heyetteki akil insanların görüş ve önerilerini dinleyecek, onlarla istişarelerde bulunacağız, hem de onlar bölgelerimizde bir kısım etkinlikler gerçekleştirerek halkımızla, kanaat önderleriyle buluşacaklar' demişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, isimleri merak edilen akil insanlarla yarın akşam (Perşembe) İstanbul Dolmabahçe ofisinde biraraya gelecek. Buluşmayı grup toplantısında duyuran Başbakan ' Bir aylık süre içinde bölgede insanlarla bir araya gelip, çalışmaları yapıp ondan sonra bize raporlarını sunsunlar ' dedi.

Başbakan dün gece de kurmaylarıyla biraraya gelerek akil insanlar havuzundaki isimleri netleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın çözüm sürecinde etkili kurmaylarından Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise komisyonun, teröristlerin çekilme süreciyle ilgili görev üstlenip üstlenmeyeceği sorularını yanıtsız bıraktı, Başbakan Erdoğan'la yarın biraraya gelecek isimlerin süreçte ' sivil göz ' olarak rol alacağını, devlet aygıtı dışında, devlet ideolojisine bağlı olmaksızın çalışacağını söyledi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MYK'da ' umut turu ' kararı alındı. Batı illeri milletvekilleri hafta sonu Diyarbakır, Siirt ve Batman'a, Doğu illeri vekilleri ise bölge dışındaki illere giderek süreci anlatacak.

Listede 63 kişi bulunuyor. Havuzda, Prof. Fuat Keyman, Yılmaz Ensaroğlu, Doç. Levent Korkut, Doç. Vahap Coşkun, Tarhan Erdem, eski vekil Abdurrahman Kurt TOBB, TESK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Mazlumder, İnsan Hakları Derneği temsilcileri ve sanatçı Orhan Gencebay ile Lale Mansur da yer aldı. Hülya Avşar ve Hülya Koçyiğit Başbakanlık'tan arandıklarını doğrularken, Yılmaz Erdoğan kendisine bir teklif gelmediğini söylese de heyet listesinde ismi yer alıyor.

MAZERETLE KABUL ETMEDİLER

Sanatçı Sezen Aksu ile gazeteciler Mehmet Barlas ve Taha Akyol'un; sağlık, yoğunluk gerekçeleriyle daveti kabul edemeyeceklerini bildirdikleri öğrenildi.

BÖLGE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

Akil İnsanlar heyeti bölgelere ayrılarak görev yapacaklar. Buna göre bu bölgelerin başkanları da belli oldu.

Lale Mansur Hakkında
Oyunculuğa 1992 yılında BBC Televizyonu tarafından çekilen ve yazar Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan, yönetmenliğini James Runcie’nin üstlendiği belgesel yapım ‘Childhood’ ile başlamış, Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk, İstanbul’da diksiyon eğitimi almıştır. 1992’de ilk uzun metrajlı filmi Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Düş Gezginleri’ ile Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazanan Mansur, ...
devamı
3 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı