Akil Adamlar Heyeti Bolu’da

Türkiye ' nin yedi ayrı bölgesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Düzce ' den sonra Bolu ' ya gelerek katılımcıların görüşlerini dinlediler.
Batı Karadeniz Bendevi Palandöken Şemsi Bayraktar Akil İnsanlar Hükümet 


Düzce ' deki çalışmalarını tamamlayan heyet, akşam saatlerinde Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez önderliğinde Bolu ' ya geldi. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Karacasu Beldesi ' nde bulunan Gazelle Otel ' de yapılan toplantının açılış konuşmasını Akil İnsanlar Batı Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez yaptı. Toplantıya Sekreter Fatma Benli, üyeler Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken katıldı. Türkiye ' nin kanayan yarasının terör olduğunu söyleyen Hakyemez, “30 yıldır çok değişik politikalar uygulamaya konuldu ancak sorun bir türlü çözülemedi. Bu sorun bir mücadele yöntemiyle çözülmeye çalışılıyor ancak başka yöntemler de olabilir. Bu mücadelede bir acziyet durumu söz konusu değil ama başka yöntemler de olabilir. Başka yöntemlerin de denenmesi gerekebilir. Hükümet, kendine göre başka bir yöntemi uygulamaya başladı. Hükümet, risk üslenerek bu sürece başladı” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası görüşleri hükümete ileteceklerini ifade eden Hakyemez, “Yaptığımız iş bazı kesimler tarafından çok enteresan şekilde değerlendiriliyor, eleştiriliyor. Biz buna çok fazla girmeyeceğiz. Burada konuşulan konuları, görüşleri hükümete ileteceğiz. Herkesin fikirleri önemli” diye konuştu.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı