Ak Parti Kongresi Öncesi Bağış'ın Mesajı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi ' nde yeni döneme yönelik mesajların vurgulanacağını belirterek, “Kongrede şahıslara odaklanmaktansa Başbakanımızın vurgulayacağı mesajlara odaklanalım” dedi.
Avrupa Avrupa Birliği Başmüzakereci Egemen Bağış 


Bakan Bağış, Kabataş Lisesi Vakfı Feriye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen “Dünya Çeviri Günü'' ödül törenine katıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağış, AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi ' nde yeni döneme yönelik mesajların verileceğine dikkat çekti. Bağış, “Kongrede gerçekten son 10 yılına damgasını vuran iktidar partisinin bir halk hareketinin önümüzdeki döneme yönelik mesajları vurgulanacak. AK Parti Kongresi ' nin de 30 Eylül ' de gerçekleşeceğini düşünürsek bunun güzel bir tevafuk olduğuna, çünkü bu mesajların bütün dünya tarafından algılanması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye ' nin bu farklı kültürel zenginliğini dünyaya anlatabilmemiz için yine çevirmenlere ihtiyacımız var. Parti olarak önümüzdeki 10 yıla, 20 yıla yönelik, yüz yıla yönelik projelerin ortaya çıkması adına çok önemli bir toplantı olacak. Birçok yabancı konuk gelecek, partimiz büyüyor. Siyaset bireylerle değil, fikirlerle, eylemlerle alakalı bir şey. Onun için orada şahıslara odaklanmaktansa Başbakanımızın vurgulayacağı mesajlara odaklanalım” dedi.

“İLERLEYEMEYEN AB ' NİN TÜRKİYE İÇİN HAZIRLADIĞI RAPORU CİDDİYE ALMAYA GEREK YOK”

Bakan Bağış, açıklanacak ilerleme raporuyla ilgili olarak da görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Bağış, “Ben bu rapor 27 ülkenin katkısıyla hazırlanıyor. Bu ülkelerin Türkiye ' ye bakışlarında farklılıklar da var. Onlar bu rapor üzerinde Türkiye ' ye bir takım mesajlar vermek, Türkiye ' yi bir takım sorunlu gösterme çabası içerisine girebilirler. Buna karşılık biz kendi raporumuzu kendimiz hazırlayacağız. Yılsonunda kendi ilerleme raporumuzu kendimiz hazırlayacağız. İlerleyemeyen bir Avrupa Birliği ' nin Türkiye için hazırladığı ilerleme raporunu çok da fazla ciddiye almaya gerek görmüyorum. Bizim için önemli olan kendi raporumuzu kendimiz hazırlamamızdır. Ama ilerlemeyen bir Avrupa bile bizim göremediğimiz bir açıdan eksikliklerimizi görür, onları da değerlendiririz. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösteriyor” diye konuştu.
30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı