AK Parti'de Kongre Günü!

AK Parti'de kongre günü! AK Parti Kongresi için Ankara Spor Salonu'nda büyük güvenlik önlemleri alındı. AK Parti kongresinin nabzı Beyaz Gazete'de. AK Parti'de kongresi canlı yayın ve canlı anlatım. AK Parti kongresi canlı izle
Başbakan Cumhuriyet Atatürk Spor Kompleksi 19 Mayıs 


AK Parti'nin Pazar günü yapılacak 4. Olağan Büyük Kongresi için hazırlıklar son aşamaya geldi. Kongre için Ankara'ya akın eden delegelere, içinde 'Vizyon 2023' kitapçığı bulunan çantalar dağıtılıyor.AK Parti'de kongre heyecanı yaşanıyor. Pazar günü yapılacak 4. Olağan Büyük Kongre için Arena Spor Salonu'nda hazırlıklar hızlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarını sürdürdüğü AK Parti Genel Merkezi'nin önünde de AK Partili delegelerin oluşturduğu kalabalık dikkat çekiyor. Kongre için Ankara'ya gelmeye başlayan delegelerek AK Parti Genel Merkezi'nde, içinde '2023 vizyonu' kitapçığının da bulunduğu, kongre için hazırlanan çantalar dağıtılıyor. 2023 Vizyonu kitapçığında ise AK Parti'nin 2023 hedefine ulaşmak için izleyeceği yol haritasına ilişkin detaylar bulunuyor.

AK Parti'de kongre günü!

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Ankara Spor Salonu ve çevresinde partililer uzun kuyruklar oluşturdu. Kongre nedeniyle Ankara'ya gelen partililer, Ankara Spor Salonu çevresinde sabah erken saatlerde toplanmaya başladı.

Salona girmek isteyen vatandaşlar için tek arama noktası oluşturulması özellikle 19 Mayıs Spor Kompleksi önünde büyük yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Delegeler için 2 ayrı arama noktası oluşturuldu. Kongre için vatandaşların erken saatlerde salon çevresinde toplanması nedeniyle parti tarafından gelen vatandaşlara içerisinde sandviç, kek, kuru üzüm ve meyve suyundan oluşan kumanya dağıtıldı. Salona giremeyen vatandaşların kongreyi izlemeleri için de salon bahçesine dev ekran kuruldu.

Türkiye'nin hemen her yerinden partilileri kongreye getiren yüzlerce otobüs Atatürk Kültür Merkezi çevresindeki alanlara çekildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salonu önünde bulunan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatıldı.

Spor salonu ve çevresinde seyyar satıcıların yoğunluğu da dikkati çekerken, bir satıcının sabahın erken saatlerinde balık kızarttığı görüldü.

Kongreye, aralarında başbakanların bulunduğu yaklaşık 80 yabancı konuğun katılması bekleniyor.


Büyük millet, büyük güç, hedef 2023

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nin ana konsepti ''Büyük millet, büyük güç, hedef 2023'' olarak belirlendi.

Büyük kongreye 30 bin partilinin katılması beklenirken, partililerin salon içi ve dışında kongreyi rahat bir şekilde takip edebilmeleri için teknik çalışmalar yapıldı.

Ankara Spor Salonu'nun dışı ve içi bu konsepte uygun şekilde donatılırken, salon süslemelerinde partinin kurumsal renklerinden olan mavi renk ağırlıklı olarak kullanıldı.

Salonun ortası delegeler için ayrılırken, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın katılımcıları selamlaması için yerden 1,5 metre yükseklikte ve salonu çevreleyen bir de platform kuruldu.

Sahne tasarımında mavi zemin üzerine, mavi ışıklarla belirginleştirilen büyük bir dünya haritası kullanılırken, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan, konuşmasını salonun tabanından 16 basamakla çıkılan bir sahnede yapacak.

Salonda hazırlanan 9 locadan 7'si yabancı konuklara, 2'si ise siyasi parti temsilcilerine ayrıldı.

Kongre salonunda ''Engelleri Aşan Büyük Güç Hedef 2023'' sloganıyla engelli vatandaşlar için de özel düzenlemeler yapıldı.


30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı