Ahmet Davutoğlu: Gazze’de Katliamın Durması İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

Bu yıl 9. su düzenlenen Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması çok sayıda Konyalı işadamının ve Konyalıların katılımıyla gerçekleştirildi. MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Ticaret Odası ' nın ortaklaşa düzenlediği programa onur konukları olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı. İftar yemeği sonrasında Kuran tilaveti okundu.
Konya Ticaret Odası Cumhurbaşkanlığı Ticaret Odası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 


Davutoğlu, iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Son dört yıl içinde komşu ülkelere ve Müslüman ülkelere hükümet olarak yaptıkları yardımları tek tek hatırlatan ve Davutoğlu son olarak Gazze konusunda “Şu an bile Gazze konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Gazze ' yle bağımız dün başlamadı” diyen Davutoğlu şöyle konuştu: Biz Gazzelileri Dünya Savaşı ' nda tanıdık. Gazzeliler öyle bir halktır ki ; üzerlerine bombalar yağsa bile kilometrelerce ötedeki kardeşini düşünerek hareket eder. Gazzeliler bu zulme boyun eğmeyeceklerdir. Selam olsun Gazzelilere. Mutlaka zulüm edenlerden hesap sorulacaktır. Ortadoğu ' nun halkları bir gün omuz omuza verecekler ve zalimlerden hesap soracaklardır. İsrail hedefine ulaşamayacak. Hak ve adalet için ayağa kalkmış güçten daha büyük bir güç yoktur.
Başbakan Erdoğan ' ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında da konuşan Davutoğlu şunları kaydetti: Başbakanımızın adaylığı bu kervanda kesinti olmayacağı anlamına geliyor. Bu devleti Ankara ' da oturanlar yönetecek. Ne Pensilvanya ' da, ne Washington ' da, ne de Brüksel ' de oturanlar yönetemeyecek.

Tarih şu şartlarda akarken izlenecek 3 yolun olduğu dile getiren Davutoğlu” Birinci yol, Türkiye ' nin hiçbir komşusuyla ilgilenmemesi gerektiğini düşünenlerin yolu. İkincisi, tutumları bu kadar belli etmeyelim diyenlerin yolu. Yani, Soğuk Savaş mantığı. Büyük devletler bir şeyler söyleyecek sonra biz de bir şeyler söyleriz diye düşünenlerin yolu. Üçüncü yol, AK Parti ' nin yolu. Bu yol sığ bir yol değil. Biz bu coğrafyada yaşıyorsak ayağımızı bu topraklara sağlam basarız diyenlerin yolu. Yolumuz açık, alnımız ak olsun kardeşlerim” diye konuştu.

Programın sonunda iftar yemeğinin düzenleyici kuruluşları tarafından Ahmet Davutoğlu ' na kilim hediye edildi.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
21 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı