'Afrin konusunda Türkiye haklı' - İSTANBUL

"Afrin konusunda Türkiye haklı" - İSTANBUL - Tacikistan Başmüftüsü Abdülkadirzade ile röportaj "Afrin konusunda Türkiye haklı" - Tacikistan Başmüftüsü Abdülkadirzade: - "(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye'nin sınırında oluşan bir sıkıntı olduğundan dolayı bunun haklılığı ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca eğer bir ülkede o ülkenin halkı zulüm görüyorsa, bunu düzeltmek Müslümanın öncelikli görevlerinden biridir" - "Tacikistan'daki tüm camilerde, 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı yapılan melun darbe girişiminde, Türkiye'nin iyiliği ve geleceğiyle alakalı dua edildi. Tacikistan, FETÖ'nün bütün oluşumlarını ilk önce kapatan ülkelerden biridir. FETÖ'nün şu anda Tacikistan'da hiçbir aktif oluşumu, kurumu kalmamıştır"İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - Tacikistan Başmüftüsü Said Mükerrem Abdülkadirzade, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye'nin sınırında oluşan bir sıkıntı olduğundan dolayı bunun haklılığı ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca eğer bir ülkede o ülkenin halkı zulüm görüyorsa, bunu düzeltmek Müslümanın öncelikli görevlerinden biridir." dedi.
Çeşitli programlar için Türkiye'ye gelen Tacikistan Başmüftüsü Abdülkadirzade, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Abdülkadirzade, ziyaret programında, Türkiye'de öğrenim gören Tacikistanlı öğrencilerin durumunu görmek ve onlarla bazı konularda müzakere etmenin de olduğunu anlattı.Ziyaretten edindiği izlenimleri de aktaran Abdülkadirzade, Tacik vatandaşların Türkiye'de iyi yaşam şartlarına sahip olduklarını, Tacikistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin iyi düzeyde seyrettiğini belirterek, bundan da son derece memnun olduğunu vurguladı.Tacikistan'ın Müslüman bir ülke olarak, İslamiyet ile ilgili sorunlara kayıtsız kalmadığını dile getiren Başmüftü Abdülkadirzade, şöyle konuştu:"Türkiye'nin öncülüğünde düzenlenen Kudüs ile ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına Tacikistan, başbakan ve dışişleri bakanlığı düzeyinde en üst seviyede geniş bir heyetle katıldı.
Türkiye'nin Kudüs'le ilgili çok önemli girişimlerini takdirle karşılıyor, memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Müslüman ülkelerin Kudüs konusunda birlik olmaları, sıkıntılara karşı bir arada durmayı sağlar. Maalesef Müslüman ülkelerde kendi aralarında bir araya gelme ve anlaşabilme sıkıntısı var. BM olağanüstü toplantısında Türkiye ve dünyanın diğer ülkeleriyle beraber, Kudüs'ün Filistin'e ait oluşu ve İsrail'in başkenti olamayacağına dair karar ortaya çıkmıştır, buna da Tacikistan kayıtsız kalmamıştır." - "Türkiye, Afrin konusunda haklı"Said Mükerrem Abdülkadirzade, Türkiye'nin Afrin'deki teröristlere yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili de şu değerlendirmede bulundu:"Türkiye'nin sınırında oluşan bir sıkıntı olduğundan dolayı bunun haklılığı ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca eğer bir ülkede o ülkenin halkı zulüm görüyorsa, bunu düzeltmek Müslümanın öncelikli görevlerinden biridir."FETÖ'nün Tacikistan'daki faaliyetlerine ilişkin de Abdülkadirzade, Tacikistan halkının darbe girişimi sonrası Türk halkının yanında yer aldığını belirtti.
Abdülkadirzade, "Tacikistan'daki tüm camilerde, 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı yapılan melun darbe girişiminde, Türkiye'nin iyiliği ve geleceğiyle alakalı dua edildi. Tacikistan, FETÖ'nün bütün oluşumlarını ilk önce kapatan ülkelerden biridir. FETÖ'nün şu anda Tacikistan'da hiçbir aktif oluşumu, kurumu kalmamıştır." ifadelerini kullandı.Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilişkilerinin de çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Abdülkadirzade, sözlerini, "Aramızdaki işbirliğinden dolayı çok memnunum. Diyanet İşleri Başkanlığı Tacikistan'daki dini etkinliklere oldukça önem gösteriyor, biz de buna karşılık vermeye çalışıyoruz. Umut ediyorum, gelecekte daha iyi, dostane ve kardeşçe ilişkilerimiz olacaktır." diye tamamladı.
Olağanüstü Toplantı Dışişleri Bakanlığı Yaşam Şartları Darbe Girişimi Öğrenciler 

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı