Adnan Menderes Mezarı Başında Anıldı

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıldönümünde eski başbakanlardan Adnan Menderes ile dönemin Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ' ı mezarları başında andı.
Rüştü Zorlu Demokrat Parti 28 Şubat Hasan Polatkan 


Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı 27 Mayıs 1960 askeri darbesiyle idam edilen eski başbakanlardan Adnan Menderes ile dönemin Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan için anma töreni düzenlendi. Topkapı ' da bulunan anıt mezarda düzenlenen törene çok sayıda Demokrat Partili katıldı. Anma törenine katılan partililer, Adnan Menderes ' in kabri başında dua etti.

Menderes ' in anıtına çelenk koyan Demokrat Parti İstanbul Başkanı Hayrettin Öztürk, ' 27 Mayıs 1960 darbesiyle çağdaş demokratikleşme, kalkınma hamleleri kesintiye uğratılmaya çalışılmıştır. 12 Eylül ' ü, 28 Şubat ' ı ve 28 Nisan ' ı sorgularken, 27 Mayıs ' ı sorgulamamak, 12 Eylül ' ü 28 Şubat ' ı, 28 Nisan ' ı bir tarafa koyarak, diğer tarafa 27 Mayıs ' ı koyup karşılaştırmamak mümkün değil. 27 Mayıs 1960 darbesiyle neyin engellenmek istendiği mutlaka araştırılmalıdır. 27 Mayıs 1960 darbesi milli birlik ve bütünlük içinde çağdaş demokrasiyi özümsemiş, “devlet millet içindir” diye düşünen, ülke insanının mutluluğu için kalkınma hamlelerini başlatan anlayıştan korkan iç ve dış bedbahların oyunudur. Demokrasi şehitlerimizin huzurundayız. Ant içiyoruz ' dedi.
27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı