Adana'da Ailemle Okuyorum Kampanyası İlgi Gördü

Adana'da Cona aşireti mensuplarının uyuşturucu satışı yaptığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde veliler çocukların uyuşturucuya alışmaması için Ulubatlı Hasan Mahallesi İlköğretim Okulu tarafından başlatılan ' Ailemle okuyorum ' kampanyasına katılarak boş zamanlarında çocuklarıyla birlikte kitap okuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Selamet Ulubatlı Hasan Milli Eğitim Müdürü İlköğretim Okulu 


Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi yıllarca Cono aşireti mensuplarının uyuşturucu satması nedeniyle sürekli uyuşturucu ile anılırken bugünlerde Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu tarafından ' Ailemle okuyorum ' isimli veli ile çocukların aynı sırada kitap okuduğu projeyle anılıyor.

Okul müdürü Olgun Oğlu, mahalle muhtarı Recep Kabaklı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu ' Okullar hayat olsun ' projesi kapsamında mahallede özellikle çocukların boş zamanlarında sokaklarda gezip kötü alışkanlık edinmesinin önüne geçmek için ' ailemle okuyorum ' projesi hazırladı. 6 ay önce hazırlanan proje kapsamında özellikle anne ve çocuklar okula gelerek aynı sırada bir süre kitap okuduktan sonra tekrar evine gitti. Bu proje kapsamında mahallede yaygın olan uyuşturucuya çocukların alışmasının önüne geçildi. Proje kapsamında veli ve çocuklar her fırsatta okula gelerek kitap okuyarak hem ufkunu geliştirdi hem de kültür seviyesine artırdı. Proje sayesinde daha önce ailesi tarafından okutulmayan, maddi imkansızlıklar ve sağlık problemleri yüzünden okuyamayan annelerde kitap okumanın mutluluğunu yaşıyor.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de okulu ziyaret ederek ailemle okuyorum projesini yerinde gördü. Sınıflarda emzikli çocuklarıyla torunlarıyla kitap okuyan velileri gören Selamet, Türkiye'de 18 yaşından sonra, yani okul bittikten sonra kitap okumanın bırakıldığını belirterek, ' Oysa insan okumayı bıraktığı an ölür. İnsan ömür boyu okumalı. Okumak hem insanın kendisini geliştirmesine, hem de etrafına daha faydalı bir birey olmasını sağlar. Veliler ve çocuklar burada çok güzel bir etkinlik yapıyor. Üstelik bu etkinlik sayesinde çocukların boş boş sokaklarda gezip kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçiliyor. Okul yönetimini kutluyor, bu projenin Adana'dan Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum ' dedi.
Mahalle Muhtarı Recep Kabaklı ise Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde uyuşturucunun çok yaygın olduğunu ve mahallenin en büyük sıkıntısı olduğunu belirterek, ' Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu sorunu açmaya çalışıyoruz ancak henüz bitmedi. Emniyet buraya arka arkaya operasyon yaparak çocuğunu temizledi ancak yine mahallede bulunan Conolar uyuşturucu satmaya devam ediyor. Bizde okulla yaptığımız bu projede çocukları sokaktan alıp kitap okutarak uyuşturucudan uzak durmasını sağlamaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü çocukların bu illete gitme oranı azaldı ' diye konuştu.

İki çocuğuyla birlikte kitap okumaya gelen Emine Gelen (42) ise ailesinin kendisini okutmadığını bu nedenle projeyi duyunca çocuklarıyla birlikte gelmeye başladığını, çocukken okumayı çok istediğini söyledi. Torunyla birlikte gelen Elmas Kuryen ise, ' Okul güzel bir proje yapmış bende torunla birlikte gelip kitap okuyorum, çok yararlı bir proje ' dedi. Annesi hasta olduğu için ilkokuldan sonra okuyamayan Derya Yılmaz (30) okuyup öğretmen ya da polis olmak istediğini ancak okuyamadığını belirterek, ' Ben hala okumak istiyorum. Bu nedenle çocuklarımı da sonuna kadar okutmak istiyorum ' dedi.

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı