29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında Bir İlk

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende bir ilk yaşandı; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün eşi Hayrünnisa Gül de törene katıldı.
Başbakan Cumhuriyet Atatürk Haşim Kılıç Mehmet Şimşek 


Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören devletin zirvesini bir araya getirdi.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen ilk törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde resmi geçit töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ilk kez eşi Hayrünnisa Gül ile katıldı. Gül çifti, protokoldeki yerlerine oturmak üzere iken istiklal Marşı anonsu yapılması ile koltuklarına oturmadan yeniden ayağa kalktı.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yüksek yargı organlarının başkanları ve kabine üyeleri katıldı. Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Beşir Atalay ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de törene eşleriyle katıldı. Tören başlamadan önce Başbakan Erdoğan, bir süre TBMM Başkanı Cemil çiçek ve Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, tören alanına Orgeneral Özal ile birlikte üstü açık arabayla geldi. Polis atlı birlikleriyle jandarma ve polis motorize ekiplerinin eşlik ettiği Gül, üstü açık arabayla tören birliklerini ve vatandaşları selamladı. Vatandaşların kendisine yönelik sevgi gösterilerine Gül, el sallayarak karşılık verdi. Tören, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ' ' ün protokol tribünündeki yerini almasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
29 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı