23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - YOZGAT

- Öğrencilerin hazırladığı gösteriler - Halk oyunları ekibinin folklor gösterisi - Protokolden görüntü - Vatandaşlardan görüntüYOZGAT (AA) - Yozgat 'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören daha sonra Bozok İlkokulu bahçesinde devam etti.Burada bir konuşma yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yeni bir yıl dönümünü daha kutlamanın coşku ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

Yazıcı, emperyalist güçlerin ittifakı ile Birinci Dünya Savaşı’nda ve akabinde yapılan saldırı ve işgaller, Anadolu’da bağımsızlık sevdasının yeniden alevlenmesine sebep olduğunu belirterek, "Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi başlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ise milli egemenliğin kurumsal nişanesi olmuştur. Milli Egemenlik iç görünüşü itibariyle, milletin kendi kendini idare etmesini, dış görünüşü ile de milletin özgür ve bağımsız yaşamasını ve milletin bölünmez bütünlüğünü ifade eder. Millet, kendisini oluşturan bireylerin toplamından farklı olarak onların birleşip, kaynaşmasından oluşan ve bağımsız bir kişiliği olan gelişmiş bir toplum düzenidir. Egemenlik ise, milletin genel iradesidir. Bu irade, hakim güç ve iktidar olarak millete aittir." dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.Öğrencilerin okuduğu şiirlerle tören sona erdi.Törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, AK Parti İl Başkanı Celal Köse, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmenler Dış Görünüş Öğrenciler Bağımsızlık Folklor Gösterisi 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı