2. Yüz Nakli Cengiz Gül 74 Gün Sonra Taburcu Oldu

Türkiye'nin 2. yüz nakli operasyonunun gerçekleştirildiği Cengiz Gül, nakil gerçekleştirildikten 74 gün sonra hastaneden taburcu oldu. ' Yeni yüzüm umduğumdan daha iyi oldu. Çok mutluyum ' diyen Gül, haber spikeri olmak istediğini söyledi. Gül'ün 74 gün kaldığı Hacettepe Hastanesi'nden ayrılışı sırasında duygusal anlar yaşandı.
Televizyon Hastane Survivor Cengiz Gül 


Türkiye'nin 2. yüz nakli operasyonunun gerçekleştirildiği Cengiz Gül, ameliyattan 74 gün sonra taburcu oldu. Hastaneye vedasından önce İHA'ya açıklamalarda bulunan Gül, yeni yüzünü çok beğendiğini belirterek, ' Yeni yüzüm umduğumdan daha iyi oldu. Çok mutluyum ' dedi. Hastaneden çıkınca ilk olarak dinleneceğini söyleyen Gül, bu yoğun ameliyat sürecinden sonra kendine gelmek istediğini belirtti. Kendisine yüz bağışı yapan aileye çok teşekkür eden Gül, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Duygularını ' Uzun zaman oldu dışarı çıkmayalı. Dışarıyı özlemişim. O yüzden mutluyum ' şeklinde ifade eden Gül, ' Hacettepe Üniversitesi'ne, doktorum Serdar Hoca'ya, ameliyatta yer alan bütün doktorlara, hemşirelere çok teşekkür ediyorum. Üzerimde çok hakları var. Benim için çok uğraştılar. Herşey için çok teşekkür ediyorum ' şeklinde konuştu. Radyo-Televizyon bölümü mezunu olan Gül, haber spikeri olup, ekranlarda gözükmeyi çok istediğini söyledi.

Gül'ün hastane arkadaşları ise, Cengiz Gül'ün Karadenizli olduğunu ancak yüzme bilmediğini söyledi. Hastane arkadaşları Gül'ün Survivor programına katılmak istediğini de açıkladı.

DOÇ. DR. NASIR: ' TAKİP EDEN DÖNEMDE YÜZÜNE BİRAZ DAHA ŞEKİL VERMEK İÇİN KÜÇÜK AMELİYATLAR YAPILACAK '

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başından bulunan Doç. Dr. Serdar Nasır, ameliyattan sonraki 74 günü özetleyerek, ' 74 gün boyunca, ameliyat sonrası çok büyük bir sorun yaşamadık. Tahmin ettiğimiz ölçüde ameliyat süreci devam etti. İlk zamanlarda bir yutma zorluğu, konuşma zorluğu ve sesinin çıkmama sorunu oldu. Şu anda tamamen normale döndü. Bugün 74. gün ve taburcu ediyoruz. 15 gün sonra tekrar göreceğiz. Takip eden dönemde biraz daha yüzüne şekil vermek için küçük ameliyatlar daha yapacağız. Bu ameliyatlardan biri boynunu germek için olacak. Kulağın beslenmesi için tükürük bezi de eklemiştik. Belki o tükürük bezini çıkartacağız. Cengiz şu anda yeni bir hayata başlamak için hazır ' şeklinde konuştu. ' Hastanın ne kadar sıklıkla kontrole gelmesi gerekiyor ' sorusuna Nasır, ilk dönemde hastayı çok sık göreceklerini, 15 gün sonra kontrol olacağını belirtti. Nasır, Bir kaç defa daha 2 hafta aralıklarla görürüz. Daha sonra aylık periyotlar şeklinde kontroller yapacağız. Bir tek bize gelmeyecek, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar aldığı için Hacettepe Nefroloji Bölümü tarafından takip edilecek. Nasıl karaciğer ve böbrek nakli hastaları takip ediliyorsa onlardaki aynı işlemler yapılacak ' dedi. Diğer ameliyatların zamanıyla ilgili ise Nasır, dokuların oturmasını beklediklerini, Plastik Cerrahi'de 4-6 ay arasında değişen bir süreç beklediklerini söyledi. Nasır, tükürük bezinin gün geçtikçe kendiliğinden küçüldüğünü söyleyerek, ' Çünkü o büyük bir estetik sorun yaratıyordu, şu anda yüzde 50 oranında gitmiş oldu. Belki o ameliyata ihtiyaç olmayacak. Ancak ilk alıcıdan yüzünü aldığımızda biraz büyükçe bir doku aldık. Özellikle boynunu içerecek şekilde aldık. Orada bir miktar fazlalıklarımız var. Onu da Cengiz'in boyun bölgesinde bazı izleri var. Onu da kapatmak için kullanıp biraz daha girip çene açısını oluşturmaya çalışacağız. 6 ay sonra 2. küçük ameliyatlar yapılacak ' dedi.

' HAYATIMIN EN ZOR DÖNEMLERİNDE CENGİZ AYAKTA DURMAMA YARDIM ETTİ '

Cengiz Gül'ün taburcu olmasıyla ilgili duygularını ifade eden Nasır, Cengiz'in ameliyatının kol-bacak nakli hastasının vefatıyla aynı döneme denk gelmesi sebebiyle çok zor bir dönem yaşadığını söyledi. Nasır, ' Gerçekten hayatımın en zor dönemlerini yaşadım. Bazen dibe vurduğum anlar da oldu ' diyerek Cengiz'de herşeyin iyi gitmesinin kendisine çok büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti. Ameliyattan sonraki süreçte, hasta-doktor ilişkisinden çok ağabey-kardeş gibi olduklarını dile getiren Nasır, ' Bana en büyük güç Cengiz'in kendi yüzünü beğenmesi oldu. Zor zamanlarımda ayakta durmama en büyük etken buydu. O yüzden de çok seviniyorum. Diğer hastalardan çok daha ayrı bir ilişkimiz oldu kendisiyle. Bana zor zamanlarımda destek olan bir dost gibiydi başarılı ameliyat olması. Bundan sonra da inşallah hiçbir sorun yaşamaz. Herşey hayatta istediği gibi olur. Çok mutluyum onun için, umarım o da çok mutludur ' dedi.

DUYGULANDIRAN VEDA

Gül, doktoruyla, hemşirelerle ve hastanede kaldığı süre içinde yakınlık kurduğu hastalarla vedalaşırken duygusal anlar yaşandı. Ailesiyle beraber hastaneden ayrılan Gül'e doktoru Serdar Nasır, her zaman kendisine yardım edeceklerini söyleyerek, bir sıkıntı olduğunda kendilerine ulaşmasını istedi. Hastaneden kardeşi, eniştesi ve yeğeniyle ayrılan Gül'e hastane personeli ve arkadaşları yoğun ilgi gösterdi. Gül, hastaneden ayrılırken tüm servis personeline el salladı.
9 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı