19 Yaşındaki Tevfik Yılmazı'n Organları Alınmaya Başlandı

Uşak'ta geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunan ve bugün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın ailesi organlarını bağışlamıştı. Organları almak için Uşak'a gelen 3 ayrı ekip saat 23.10 sıralarında operasyona başladı.
Hastane Ömer Özkan Gazi Üniversitesi Ahmet Kaya 


19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organları Antalya, Ankara ve İzmir'e gönderilecek. Orgları almak için Uşak'a gelen Antalya, Ankara ve İzmir'den gelen üç ayrı ekip saat 23.10 sıralarında operasyona başladı. Tevfik Yılmaz2ın yüzü Antalya'ya, korneaları İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ne, Kalbi Ankara Gazi Üniversitesi'ne ve Böbrekleri ile Karaciğeri ise İzmir Özel Kent Hastanesi'ne gönderilecek. Bu arada organları nakletmek üzere Uşak Havalanına Ankara'dan iki ayrı uçak geldi. Uçaklar havaalanında hazır bir şekilde bekliyor.

UŞAK UĞURLU GELDİ

Türkiye'nin ilk tam yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan yaptığı açıklamada, ' Uşak uğurlu geldi. Bu Türkiye'nin 4. yüz nakli olacak. Bundan sonra bi iş daya yaygın hale gelecek. Herşeyin beklediğimiz şekilde gerçekleşmesini umuyoruz ' dedi.

Bu arada Türkiye'nin ilk yüz naklinin gerçekleşmesinde kardeş, Ahmet Kaya'nın organlarını bağışmama kararı alan Uşaklı abla Fadime Çil, de hastaneye gelerek Tevfik Yılmaz'ın ailesine destek olmak istedi. Hastane önünde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Fadime Çil, ' Biz bir çığır açtık. Herkesin organ bağışında bulunmasını istiyoruz. Acılı aileye destek olmaya geldik. Biz bu açıyı yaklaşık 4 ay önce yaşadık. Ama bugün gururluyuz ' dedi.

Tekfik Yılmaz'ın kornealarını alan Dr. Fazıl Minareci kameralara yaptığı açıklamada, operasyonunda devam ettiğini ancak kendisinin hastanın sadece koornealarını aldığını ifade ederek, ' Korneaları sorunsuz bir şekilde aldım. Acılı aileye başsağlığı diliyorum ' dedi.

Organların alımı devam ederken operasyonun iki saat sürmesi bekleniyor. Alınan organlar Antalya ve Ankara'ya uçakla İzmir2e ise karayolu ile gönderilecek.Oğlunun organlarını bağışlayan baba Mehmet Yılmaz ise kameralara konuşmaktan kaçınırken, acılarının büyük olduğunu ifade ederek bağış yapmayı kabul ettikerini ve herkesin aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini ifade etti.

15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı