14 Şubat Sevgililer Günü’nde İşportacılara Dikkat

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus özel günlerde işportacı denilen satıcıların piyasaya çıktıklarını belirterek, “Bu işportacılar hem kalite yönüyle sıkıntı veriyorlar hem de 12 ay bu işi yapan insanların piyasasını etkiliyor. Buradan tüketicilere hediyeleri bildikleri yerden ve kaliteli ürünler almalarını öneriyoruz” dedi.
Sevgililer Günü 14 Şubat 


Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, özel günlerin çiçek, taksi ve bijuteri esnafını olumlu yönde etkilediğini ifade ederek, sıkıntı içinde olan esnafın bu özel günlerde nefes aldığını söyledi. 14 Şubat Sevgililer Günü ' nde ilk akla gelen hediyenin çiçek olduğunu kaydeden Çelikus, bu yıl yaşanan mevsimsel sıkıntılardan dolayı çiçek çeşidinde bir azalma olduğunu bildirerek, “Üretimde büyük sıkıntı var ve bu da esnafa daha az çeşitle yansıyor. Esnaf özel günleri dört gözle bekliyor. Aslında biz bundan mutluluk duymuyoruz. Biz esnafın her gün yüzü gülsün istiyoruz. Özel günler beklenen günler oluyor” şeklinde konuştu.

Çiçeğin duygusal bir iletişim aracı olduğunu dile getiren Çelikus, insanların son yıllarda daha kalıcı hediyeler tercih ettiklerine dikkat çekerek, “İnsanların bu algısı bijuteri ve hediyelik eşya sektörünü canlandırdı. Burada şunu vurgulamak gerekiyor ki, özel günlerde ortaya çıkan işportacı dediğimiz satıcılar piyasaya çıkıyor. Bu işportacılar hem kalite yönüyle sıkıntı veriyorlar hem de 12 ay bu işi yapan insanların piyasasını etkiliyor. Buradan tüketicilere hediyeleri bildikleri yerden ve kaliteli ürünler almalarını öneriyoruz” ifadesini kullandı. “Esnaf için her günün özel gün olmasını diliyoruz” diyen Çelikus, bunun alım gücüyle ilişkili olduğunu vurgulayarak, “Umuyoruz 14 Şubat Sevgililer Günü esnaf için bir ferahlama ve rahatlama olur” diye konuştu.

Çiçek üreticisi Cevdet Aydın ise, 2012 ' ye nazaran 2013 yılının çiçek sektörü için iyi başladığını belirterek, insanların kalıcı hediye olarak saksı çiçeği almalarını önerdiklerini söyledi.
7 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı