Kıdem Tazminatı Son Dakika Haberleri

Kıdem Tazminatı Son Dakika Haberleri Çalışma Bakanı Çelik, ' Kıdem tazminatında taraflar uzlaşma sağlarsa düzenleme Meclis'e gelecek, eğer uzlaşmazsa sağlanmazsa gündemden düşecek. ' dedi.
Sosyal Güvenlik Faruk Çelik Kıdem Tazminatı Çalışma Bakanı 


Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda taraflarla son kez bir araya geleceklerini belirterek, ' Taraflar uzlaşma sağlarsa düzenleme Meclis'e gelecek,eğer uzlaşmazsa sağlanmazsa gündemden düşecek ' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Çelik, kıdem tazminatıyla ilgili hem işçi hem de işverenlerin yaşadığı birçok sorun olduğunu söyledi. Çelik, sosyal taraflarla bu konuyu konuşulduğunu belirterek, ' Ancak sosyal taraflarla, üçlü danışma çerçevesinde uzlaşmasa sağlanamayan konuları biz Meclis'e getirmedik. Dolayısıyla son kez bir araya geleceğiz. Burada uzlaşma sağlanırsa bu konu Meclis'in gündemine gelecek, eğer sağlanmazsa sizlerinde talebi doğrultusunda gündemden kalkacak ' dedi.

- ' HÜKÜMET OLARAK BU KONUDA ISRARCI OLMAYACAĞIZ ' -

30 yıl çalışıp emeğini alamayan işçilerin olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, ' Diyoruz ki, eğer fon hesabına yatırılsaydı 30 yıl ve o fonda nemalanmış olurdu. Kişi kendi adına yatan bu hesaptan işçi kıdem tazminatı konusunda bir mağduriyet yaşamayacaktı. Gelecek açısından taşların yerine oturması açısından çok köklü bir değişikliktir. Ama taraflar uzlaşmazlarsa eğer Hükümet olarak bu konuda ısrarımız olmayacak ' diye konuştu.

- ' İŞ VERENLE İŞSİZ ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR ' -

İş meslek danışmanlarının çalışma hayatındaki önemine vurgu yapan Çelik, şunları kaydetti:

' İşverenle işsiz arasında köprü görevi görüyor. Bunlar sözleşmeli olarak alındılar; fakat sözleşmelerde yaptığımız düzenlemelerde kadroya alınma imkanları getirdik. Büyük bir çoğunluğu kadroya geçmeyi tercih ettiler. Kadroya geçince de 600 TL'lik ücretlerinde bir gerileme oldu. Biz de bunu ilgili bakanlıklarla görüşmemizi yaptık. Bu konuda hak kaybının giderilmesiyle ilgili bir düzenlemeyi yaptığımızı ve uygun bir zemin içerisinde de parlamentoya taşıyacağımızı ifade etmiş oluyoruz. '

- ' İŞGÜCÜ PİYASAMIZDA KADIN SAYISI DAHA FAZLA ARTACAK ' -

Kadınların işgücüne katılma oranında artış olduğunu belirten Çelik, ' Bunların yüzde 20'lerden geldiğini dikkat ederseniz olumlu bir gelişme. Ayrımcılıklar ortadan kalktığı sürece işgücü piyasamızda kadın sayısı daha fazla artacağı inancındayım ' dedi.

İstihdam bürolarına da değinen Çelik, İstihdam bürolarının esnek çalışma modellerinden biri olduğunu söyledi. Bakan Çelik, amaçlarının kayıtdışı çalışanları kayıt altına alma ve istihdam bürolarından çağrılan işçilerin sosyal güvence çerçevesinde istihdamını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bütçenin azaldığı konusundaki eleştirilere de yanıt veren Çelik, ' Bütçede azalma değil artış var. Bu artış nedenin SGK finansman açığının azalıyor olması. Yani doru bir yoldayız ' diye konuştu.

20 Kasım 2013 Çarşamba günü yayınlandı