Fikri Işık Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında konuştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faiz oranını yüzde 7,75'ten yüzde 7,50'ye indirdi. Merkez Bankası'nın bu kararını değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bu rakamlar bizim beklentimizi karşılamadı dedi.
Cumhuriyet Teknoloji Türkiye Merkez Bankası Fikri Işık 


Kanal 24'te Merkez Bankası'nın verdiği faiz kararı hakkında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak faizin Türkiye ekonomisine etkisi açısından en fazla üzerinde odaklandığımız nokta faizin üst bandıdır. Faizin üst bandı ne kadar yüksek olursa reel sektörün finansmana erişimi o kadar zorlaşıyor. Çünkü faiz yükü işletmecilerimize, girişimcilerimize daha ağır bir şekilde yansıyor. O da fiyatlara ve maliyetlere yansıyor. Maliyetler dolayısıyla fiyatların artışı enflasyona sebep oluyor. Bu rakamlar bizim beklentimizi karşılamadı' dedi.

'Biz Merkez Bankası'ndan daha cesur bir faiz indirimi bekliyorduk' diyen Fikri Işık 'Ama belli ki Merkez Bankası'nın daha farklı gerekçeleri var. Şubat ayındaki enflasyonu görmek soğuk havanın gıda fiyatları ve dolayısıyla enflasyona etkisini görmek istemiş olabilirler. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak 50 baz puanlık üst banttaki indirimi yeterli bulduğumu söyleyemem' şeklinde konuştu.
24 Şubat 2015 Salı günü yayınlandı