Bitlis’te 36 Taksitle Altın Satışı

Bitlis ' te iki kuyumculuk firması tarafından başlatılan 36 aya kadar varan taksitle altın satışına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.Altınbaşak ve Öndül kuyumculuk firmalarının işletme sahibi olan Murat Öndül, hiç görülmemiş bir kampanya yaparak evlenecek olanlara taksit imkanı sağladıklarını belirtti. Hayat şartlarının git gide zorlaştığını ifade eden Öndül, nişan ve düğünlerde alınacak bilezik, set, künye ve küpe gibi altınlarda 36 aya kadar taksit yapacaklarını kaydetti. Yaptıkları kampanyayla evlenecek olanlara çok büyük bir kolaylık olacağını da söyleyen Öndül, düğün masraflarının büyük kısmının altına harcandığını ifade ederek kampanyayla ilgili şunları söyledi:
Altınbaşak 


“Kampanyamız 15 Mayıs ile 30 Haziran tarihleri arasında geçerlidir. Evlenecek olanlara yönelik düzenlemiş olduğumuz kampanyamız, sadece nişan, düğün ve altın yatırımı yapanlar için geçerlidir. Düğün ya da nişan yapmak isteyenlerin önlerinde en büyük engel altına ödenecek olan nakit paralardır. Bizler yıllardır bu sektörün içinde olan kişiler olarak bu sıkıntıyı fark edip, kredi kartı olanlara yönelik 36 ay taksitle yardımcı olmak istedik. Evlenecek olanlar veya düğün ve nişan gibi hazırlık yapmak isteyenler isterlerse 36 ay taksitle ödeme yapabilecekler. Bilindiği üzere altın fiyatları geçen yıla nazaran daha düşüktür. Yapılacak bir nişan alışverişi yaklaşık olarak 5-6 bin TL ' den başlayıp yaklaşık olarak 30 bin TL ' ye kadar yükselebiliyor. Bu nedenle kampanyamız nakit ödeme sıkıntı yaşanlar için bir kolaylık olacaktır. Eğer bizlerde vatandaşların bu zorluklarına katkı sağlayabileceksek ne mutlu bize” diye konuştu.

Altın yatırımı yapmak için kuyumcuya nakit parayla gelen Muhteşem Zülfikar isimli vatandaş ise 36 ay taksit olduğunu öğrenince nakit yerine kredi kartıyla altın alışverişini yaptı.
Bu yaz sezonunda ağabeyinin düğününü yapacaklarını belirten İlknur Özgül isimli vatanda da “Bilindiği gibi düğün mevsimin içindeyiz. Ağabeyim bekar ona altın bakıyoruz. Buranın adetlerine göre yüklü şekilde altın alıyoruz. Burada böyle bir kampanyanın olduğunu duyduk ve altın almaya geldik” diye konuştu.

23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı