YGS Birincisi Abdullah Coşku'nun Babasından Açıklama

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye birincisi olan Konya Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, 7 kardeşin en küçüğü. Coşkun, ders çalışmasını engellediği için daha önce hediye edilen bilgisayarları hiç kullanmamış.
Abdullah Coşkun Ygs Sınavı Ygs Sonuçları Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı 


Coşkun'un babası Kamil Coşkun (60), ' Oğlum çok çalıştı ve kazandı ' diyerek şunları söyledi; ' Benim oğlum 18 saat çalışırdı. Top oynamaya bile gitmezdi. Ara sıra dinlenirdi. Ara sıra da okulun bahçesinde basket oynardı. Oğlum çalıştı ve kazandı. Sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin. ' dedi.

Kamil Coşkun uzun yıllar kamyon şoförlüğü yaptığını, en büyük amacının çocuklarını okutmak olduğunu belirterek, ' Oğlum Abdullah 6 çocuğumun ardından 17 yıl sonra dünyaya geldi. Evimizde onu herkes çok sever. O azimli ve hırslı. Küçükten bu yana çok çalışır. İnanıyordum ve kazandı. Her ailenin çocuğu başarsın. ' diye konuştu. Baba Kamil Coşkun sol tarafından kısmi bir felç geçirdiğini tedavinin sürdüğünü belirtti.

Anne Zehra Coşkun (60) oğlu Abdullah'ın iyi çalıştığını ifade ederek, ' Sabah namazından sonra yatmazdı. Derslerine çalışırdı. Okuldan eve geldiği zaman Akşam namazından sonra gece 23.00'e kadar çalışırdı ve başardı. Allah'tan bütün ailelerin çocuklarının başarılı olmasını dilerim ' diye konuştu.

Zehra Coşkun, 7 çocuğundan 4'ünün kız, 3'ünün erkek olduğunu belirterek; ' Hepsinin ayrı sevgisi var. Abdullah da 17 yıl sonra oldu. Bunun için ağabeyleri de, yengeleri de, ablaları da çok severler. En çok onlar ilgilenirlerdi. Benim okumam yazmam yoktu. Tıp fakültesini istiyordu, ama hangisi nasipse o olsun. ' dedi.

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı