Üniversitede Sınırsız Af Kalkıyor Mu?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitede sınırsız affa kısıtlama getirilmesine ilişkin açıklamasına destek vererek, “Sınırsız öğrencilik yüksek öğretimin kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Sınırlandırma getirilmeli” dedi.
Başbakan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Rektör 


Başbakan Erdoğan ' ın ' Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler ' şeklindeki açıklamasına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da destek verdi.

Sınırsız öğrenciliğin yüksek öğretimin kalitesini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Çünkü okuldan atılma ihtimali olmayan öğrenciler derse yeterince kendini vermeyebilir, yeterince çalışmayabilir ve konusunu tam öğrenememiş olur. Bu durumda yeterince bilgi ve beceri kazanamamış mezunların üniversiteden çıkması neticesini doğurur. Bir diğeri bir öğrenci düşünün aslında sevmediği bir bölüme ve kapasitesi üstünde bir bölüme girdi ama nasıl olsa atılma yok diye o bölümü zor bela bitirmeye çalışır ve bitirir. Halbuki bu öğrencilik 1.5 katı gibi bir süreyle sınırlanırsa, eğer sevmediği bir bölümse ya da kapasitesinin üstünde başarmasının mümkün olmayan bir bölümse, öğrenci çok erken vakitte o bölümden ayrılıp daha sevdiği daha başarılı olacağı bölüme geçebilir. Dolayısıyla hem daha iyi nitelikli, yeterince bilgi ve becerici kazanmış mezunlar elde etmiş oluruz. Hem de öğrencilerin yıllarını heba etmemiş oluruz” diye konuştu.

Başbakan ' ın açıklamalarına dikkat çeken Hüseyin Akan, “Başbakan ' ın açıklaması ' özellikle bu başarısızlığa sonuna kadar mükafatlandırılmaması gerektiğini söylüyor yani sınırsız öğrencilik yok ' diyor. ' Bunun aynı zamanda üniversitedeki eylemlerinde artışına sebep olduğunu ' söylüyor. Profesyonel eylemciler varsa bunlar böylece bir üniversitede yıllarca faaliyetlerini yürütme imkanı bulmuş olurlar. Normalde öğrencilik aslında yapmayıp bu tür eylemleri yıllarca sürdürme imkanı bulmuş olurlar. OMÜ yüksek öğretimde bir bölümdeki öğrenciliğin sınırlı olmasını istiyor. Bu konuda bende bazı birimlere talebimizi sözlü olarak istemiştik. Dolayısıyla bizce de bir bölümde sınırsız öğrencilik olmaması gerekir, mutlaka 1.5 katı gibi bir süreyle sınırlandırılması gerekir. Aksi takdirde yüksek öğretimin ve yetişen mezunların niteliği giderek azalacaktır” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
11 Aralık 2013 Çarşamba günü yayınlandı