ÖSYM - YGS 2013 Türkçe Soruları ve Cevapları (YGS 2013 Soruları)

YGS 2013 Türkçe Soruları ve Cevapları (ÖSYM YGS 2013 Soruları)… YGS 2013 Türkçe Soruları ve Cevapları TRT tarafından yapıldı. YGS 2013 soruları ve cevapları için bu sayfayı takip edebilirsiniz. YGS 2013' te 1 milyon 851 bin 326 aday sınavda ter döktü. YGS 2013 sınavı saat 10.00'da başlayıp sınav, 160 dakika sürdü. YGS 2013 soruları ve cevaplarını öğrenmek isteyen YGS 2013 sınavına giren binlerce öğrenci web sitelerine akın etti. YGS 2013 soruları ve cevapları TRT Haber ve TRT Okul ' dan canlı yayınlandı. YGS 2013 sınavına giren adaylara 40 Türkçe, 15 tarih, 12 coğrafya, 8 felsefe, 5 din kültürü ve ahlak bilgisi, 40 temel matematik, 14 fizik, 13 kimya ve 13 biyoloji sorusu yöneltildi.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Ygs Sınavı Ygs Soruları Ygs Cevapları Yükseköğretime Geçiş Sınavı 




YGS Puanlarınızı Hesaplayın
Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için aylar süren sınav hazırlıklarında sona gelindi. 1 milyon 851 bin aday, bugün üniversiteli olabilmek için ter döktü. Netlerinize göre, YGS'de alacağınız puanları aşağıdaki araçla hesaplayabilirsiniz...

YGS Puanlarınızı Hesaplamak İçin TIKLAYIN

YGS Heyecanına Telaş ve Gözyaşı Yansıdı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) İzmir ' de heyecan dolu görüntülerle başladı.Kimliklerini kaybeden bazı öğrenciler soluğu nüfus müdürlüğünde alırken bazı velilerin çocuklarını gözyaşları içinde sınava uğurladıkları görüldü. Üniversite giriş sınavlarının ilk etabı olan YGS heyecanı, İzmir'de başladı. 67 bin 391 adayın ter döktüğü sınav öncesinde öğrenciler ve veliler sabahın erken saatlerinden itibaren sınava giriş binaları önünde beklemeye koyuldu. Tek oturumda 160 dakika süre ile yapılmakta olan sınav öncesi öğrenciler sıkı kontroller altında binalara giriş yaptı.

Aramalar sırasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından adayların sınava giriş belgelerinde belirtilmesine rağmen bazı öğrencilerin yanlarında kalem, silgi, peçete getirdikleri ancak söz konusu araç gereçleri sınav salonuna girmeden önce çöp kutularına bıraktıkları görüldü. Adaylardan türbanlı öğrenciler bayan polislerin eşliğinde kulak ve saç diplerine varana kadar kontrolden geçerken, engelli öğrencilerin araçları kontrol eşliğinde sınav giriş salonlarına alındı.

Ege Üniversitesi kampusu içerisinde sınav öncesi yaşanan manzaralarda da ilginç görüntüler dikkat çekti. Eşinden ayrıldıktan sonra oğlunu tek başına büyütmek zorunda kaldığını ve yaşadığı heyecandan dolayı duygularına hakim olamadan gözyaşı döktüğünü söyleyen Zeliha Kaltakçı; “Tek başıma büyüttüm. Çok emek verdim. İnşallah bütün çocuklar gibi benim de oğlum başarılı olur. Bu heyecan bambaşka bir heyecan. Heyecandan gözyaşlarıma engel olmadım” diye konuştu.

SINAVA 15 DAKİKA KALA KİMLİĞİNİ KAYBETTİ

Sınava gireceği sırada kimliğinin olmadığını fark eden 18 yaşındaki Mahmut Faruk Dağdelen durumunu güvenlik güçlerine anlattı. Ancak, kimliksiz sınava alınamayacağı cevabı üzerine Dağdelen, annesi Günaydın Çelik ile birlikte Bornova Nüfus Müdürlüğü'ne koşarak hareket etti. Sınav başladıktan 10 dakika sonra sınava giriş yerine ulaşan Faruk Dağdelen, koşar adımlarla kontrolleri yapılarak içeri alındı. Bu sırada nefes nefese kalan annesi Günaydın Çelik de yaşadıkları heyecan dolu dakikaları şöyle anlattı: “Oğlumla sırada bekliyorduk. Bu sırada oğluma dönerek, ' anneciğim kimliklerini kaybeden öğrenciler de olabilir dikkat et' uyarısında bulundum. Ancak kısa süre sonra oğlum kimliğini kaybettiğini söyledi.

Kampuste Düşürdüğünü Söyledi

Durumumuzu polislere anlattık ancak kimliksiz sınava alamayacaklarını söylediler.Biz de Bornova Nüfus Müdürlüğü'ne gittik. Orada fotoğraf çekimi yapıldı ve kayıt bilgilerinden oluşan evrak verildi. Oğlumu yetiştirdik. Çok korktuk ama sonunda yetiştik. Herkesin başına gelebilir”

DUALAR EDİLDİ
Sınavın başlaması üzerine sessizliğin hakim olduğu kampusta kimi veliler yanlarında getirdikleri dua kitaplarını okudu. İzmir'de 18 dereceye ulaşan hava sıcaklığını fırsat bilen bazı velilerin çocuklarını beklerken piknik yaptıkları gözlemlendi. Çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyleyen veliler tüm adaylara başarı dilekleri temennilerinde bulundu .

24 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı