ÖSYM YGS 2013 Coğrafya Soruları ve Cevapları (Kitapçığı ve Cevap Anahtarı)

ÖSYM YGS 2013 Coğrafya Soruları ve Cevapları (Kitapçığı ve Cevap Anahtarı)… YGS 2013 Coğrafya Soruları ve Cevapları TRT tarafından yapıldı. YGS 2013' te 1 milyon 851 bin 326 aday sınavda ter döktü. YGS 2013 sınavı saat 10.00'da başlayıp sınav, 160 dakika sürdü. YGS 2013 soruları ve cevaplarını öğrenmek isteyen YGS 2013 sınavına giren binlerce öğrenci web sitelerine akın etti. YGS 2013 soruları ve cevapları TRT Haber ve TRT Okul ' dan canlı yayınlandı. YGS 2013 sınavına giren adaylara 40 Türkçe, 15 tarih, 12 coğrafya, 8 felsefe, 5 din kültürü ve ahlak bilgisi, 40 temel matematik, 14 fizik, 13 kimya ve 13 biyoloji sorusu yöneltildi.
Coğrafya Dersi Ygs Soruları Ygs Cevapları Yükseköğretime Geçiş Sınavı 





Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında başvurulacak. Sınav, 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek. Adaylar başvuru tarihinde girmek istediği her bir LYS için 25 lira ücret yatıracak.

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) 15 Haziran'da, LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) ile LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 16 Haziran'da, LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) 22 Haziran'da, LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) 23 Haziran'da yapılacak.

YGS Puanlarınızı Hesaplayın
Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için aylar süren sınav hazırlıklarında sona gelindi. 1 milyon 851 bin aday, bugün üniversiteli olabilmek için ter döktü. Netlerinize göre, YGS'de alacağınız puanları aşağıdaki araçla hesaplayabilirsiniz...

YGS Puanlarınızı Hesaplamak İçin TIKLAYIN

Oğlunu YGS ' ye bıraktı kalp krizinden hayatını kaybetti

Kayseri ' de oğlunu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) bıraktıktan sonra otomobiline dönen baba geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Melikgazi ilçesine bağlı Talas Bulvarı'nda bir kişinin yerde yattığı ihbarının alındığı öğrenildi. Polis ekiplerinin ve 112 ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemeler sonrasında yerde yatan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin çevre güvenliğini alması sonrasında yapılan incelemelerde hayatını kaybeden kişinin 45 yaşındaki Turan Salur olduğu belirlendi.

İncelemeler sırasında hayatını kaybeden Turan Salur'un eşi Ayşe Salur da olay yerine gelerek hayat arkadaşının hayatını kaybetmesi sonrasında sinir krizleri geçirdi. Ayşe Salur, “Oğlum Ali'yi araba ile hep birlikte Erciyes Üniversitesi'nde YGS sınavına bıraktık. Eşim daha sonra arabayı alıp geleceğini söyledi ve bizden ayrıldı. Aradan zaman geçmesine rağmen dönmeyince telefonla aradım. Cevap vermedi. Biz de arabayı park ettiği yere kadar geldik. Arabanın içinde uyuya kaldığını zannettik. Ama vefat etmiş” diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Sınavdan çıkan Ali Can ise yerde bir ceset olduğunu ve polislerin ceset torbası aradığını gördü. Talihsiz genç, polislere doğru koşarak cesede baktığında, ' Bu benim babam. Ne oldu, babama? Üstünü örtmeyin, bu benim babam ' diye feryat edip, sinir krizi geçirdi. Turan Salur'un yakınlarına ise acı haberi polis ekipleri verdi. Turan Salur'un cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı .

24 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı