Öğrencilerden 4+4+4 Desteği

ürkiye Öğrenci Konseyi üyesi bir grup, İstanbul Üniversitesi önünde '4+4+4' kademeli eğitim sistemine destek eylemi yaptı. Öğrenciler 8 yıllık zorunlu eğitimin 28 Şubat'ın ürünü olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
4+4+4 28 Şubat İstanbul Üniversitesi Öğrenciler 


'4+4+4' kademeli eğitim sistemine Türkiye Öğrenci Konseyi'nden destek geldi. İstanbul Üniversitesi Beyazıt kapısı önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, yeni eğitim düzenlemesine destek verdi.

Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, geç kalınmış olmasına rağmen 8 yıllık eğitim modelinden dönülmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, ' 28 Şubat'ta toplum mühendisliğine soyunan askeri, sivil ve bürokratik zorbaların bir eseri olan 8 yıllık kesintisiz eğitim faciasının bir nevi tamiri olacak, kesintili eğitim modelini, birtakım endişe ve eleştirilerimize rağmen destekliyoruz. 28 Şubat'ın direkt olarak toplumu hedef alan, birilerinin siyasi hayatına mal olan kesintisiz eğitim düzenlenmesine karşı, hükümetin bugüne kadar herhangi bir adım atmamasını izah edecek doyurucu gerekçeler bulmakta da zorlanıyoruz ' dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı