Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Üniversitenin 18'nci mezunları, yapılan kep töreni ile diplomalarını aldı. Törende bir grup öğrencinin pankart açıp Rektör Suha Aydın'ı istifaya çağırması ise gerginlik yarattı.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Büyükşehir Belediyesi Jandarma Komutanı Mersin Üniversitesi 


MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nde bulunan futbol sahasında gerçekleşen mezuniyet törenine, MEÜ Rektörü Suha Aydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında özellikle öğrenciler 'Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden yazılar taşıdılar. Yine yürüyüş sırasında bir grup öğrenci pankart açarak, Rektör Suha Aydın'i istifaya davet etti. Olaya müdahale etmek isteyen güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kısa süreli bir arbede yaşanırken, olay büyümeden önlendi.

Kortej yürüyüşünün ardından konuşan Rektör Suha Aydın, üniversitenin kurulduğu günden bu yana mezun sayılarının 52 bine ulaştığını ifade ederek, ' Bugün de yaklaşık 5 bin 200 çocuğumuza diplomalarımızı vereceğiz. Diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizi, anne ve babalarını ve onları bu başarıya götüren tüm öğretim elemanlarımızı canı yürekten kutluyorum. Her zamanki çabamız toplumun geleceğinde aktif rol alan, sosyal, paylaşımcı ve öz değerlerimizin bilincinde bireyler yetiştirmektir. Başarının yolu sevgi dolu, paylaşımcı, anlayışlı, sürekli bir takımın bireyi olmaktan geçer. Bu da bize önce toplumsal daha sonra ülkesel başarıyı getirir ' dedi.

MEÜ'nün 22 yıl önce kurulmasına rağmen başarılı çalışmalara imza attığını belirten Aydın, ' MEÜ'nün saygın ismini gerek ismini gerek eğitimini aldığınız alanla ilgili mesleklerinizi sürdürürken, gerekse lisansüstü çalışmalarınızda gururla taşıyacağınıza eminim. İnandığınız yolda bilimin ışığı size rehber olsun. Ne olursa olsun başınıza ne gelirse gelsin yaşama dair umudunuz hiç tükenmesin ' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitede ve bölümlerinde derece yapan öğrencilere ödülleri ve teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül törenin ardından 5 bin 200 öğrencinin aynı anda kep atması renkli görüntüler oluşturdu.

Mezuniyet kutlamaları kapsamında sanatçı Fettah Can da konser verdi. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Can, öğrencilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

25 Haziran 2014 Çarşamba günü yayınlandı