Giresun Üniversitesi’nde Kayıtlar Başladı

Giresun Üniversitesi ' nde (GRÜ) yeni öğretim yılı kayıtları başladı. Öğrenciler 2-6 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracak.Giresun Üniversitesi ' ne 5 bin 200 yeni kayıt yaptıracaklarla öğrenci sayısının 30 bini bulacağı belirtildi.
Giresun Üniversitesi Emniyet Müdürlüğü Giresun Öğrenciler Rektör 


2013-2014 Akademik yılının ilk kayıt gününde Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ' da kayıt merkezine gelerek incelemelerde bulundu. Öğrenci velileriyle yakından ilgilenen Rektör Attar, kayıt yaptıran ilk öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarını kendisi verdi.Giresun Üniversitesi ' ni tercih eden ve kaydını yaptıran öğrencilerin artık kendilerinin evladı olduğunu belirten Rektör Attar, aynı zamanda kayıt yaptıranların çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu illerinden olduğuna da dikkat çekti.

Rektör Attar, “Giresun Üniversitesi ' ne 2013-2014 akademik yılında 6 bin 500 yerleşen, 5 bin 200 ise ön kayıt yaptıran öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizle birlikte üniversitemizin öğrenci sayısı 30 bine ulaşmış olacaktır.Bu öğrencilerimiz ardık bizim evladımız ve Giresun ' un sorumluluğundadır.Ayrıca ifade etmeliyim ki bu yıl üniversitemiz “Damladan, deryaya” adlı bir proje hazırlamıştır.Projemizde yer aldığı gibi Giresun ' un bir denizi deryası olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu ilerimizden gelen öğrencilerimizin de Dicle,Fırat gibi damlaları bulunmaktadır.Bu projemiz kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerinden öğrencilerimizin ilgi göstermesi de bizleri mutlu etmiştir.”dedi.

Rektör Attar daha sonra Giresun Emniyet Müdürlüğü ' nün ücretsiz çay ve simit dağıttığı satanda geçerek burada velilerle sohbet etti.Öğrenci Velilerinden Gülizar Bulut ise duyduğu memnuniyeti dele getirerek, “Ben Rektör hocayı bir televizyon kanalında izledim ve çocuğumun bu üniversiteyi tercih yapmasını istedim.”dedi.
3 Eylül 2013 Salı günü yayınlandı