Dikkat! Bu Sınıfta Jammer Var

Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ders sırasında cep telefonları ile görüşme ve mesajlaşmayı engellemek amacıyla jammer cihazı yaptı
Öğretmenler Meslek Lisesi Endüstri Meslek Lisesi 


Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, dönem sonu bitirme ödevlerinde ilginç projelere imza atıyor. Ders esnasında cep telefonu ile olan tüm iletişimi kesmek amacıyla jammer cihacı yapan öğrenciler, ders süresince açık olan cihaz sayesinde, öğrencilerin dikkatleri dağılmıyor

Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü ' nde öğrenim gören, 4 kız öğrenci, yılsonu bitirme ödevi olarak cep jammer isimli bir cihaz yaptı. Ders sırasında arkadaşlarının sık sık cep telefonu ile mesajlaştığını ve internete girdiğini gören mucit kızlar 5 ay süren çalışmanın ardından 20 metrekare büyüklüğündeki sınıfta etkili olan cihazı geliştirmeyi başardı.

Ders öncesi sınıfa getirilen jammer sayesinde tüm cep telefonları sinyalleri kesiliyor. Öğretmenler daha rahat ders işliyor.Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Seslendirme ve Işıklandırma dersinde ödevlerini tamamlayan Elif Karakaş, Elif Coşkun, Duygu Yalçın ve Buket Karadağ, geliştirdikleri cep-jammer cihazı sayesinde ödevlerini başarı ile tamamlarken ilginç bir projeye de imza atmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Projeyi geliştiren öğrencilerden birisi olan Elif Karataş, öğretmenlerinin verdiği yıl sonu bitirme ödevinin ardından yaptıkları uzun araştırmanın sonrasında nasıl bir proje geliştireceklerinin kararını verdikten sonra, cep-jammer cihazını yapmaya karar verdiklerini söyledi. Çoğu zaman öğrencilerin ders esnasında yada okul içerisinde cep telefonu ile iletişim içerisinde olduklarından derse olan dikkatlerinin dağıldığını fark eden Elif Karataş ve arkadaşları, yaptıkları Cep-Jammer cihazı ile sınıfta ders esnasında cep telefonlarını pasif duruma getirerek öğrencilerin derse yoğunlaşmalarını sağlamasını bildiler. Zaman zaman arkadaşlarının tepkileri ile karşı karşıya kalsalar da, güzel bir çalışma olduğuna inandıklarını söyleyen Elif Karataş, bu projenin geliştirilerek bir çok alanda kullanılabileceğini söyledi.

Sınıf öğretmenleri Ahmet Urkan ise, öğrencilerine verdiği ödevin başarı ile tamamlandığını ve bunun için öğrencilerini tebrik ettiğini söyledi.
27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı