Dershanelerin Kapanmasına Destek

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Dinar ilçelerinde dershaneleri bulunun Suat Özkan, bir eğitimci olarak hükümetin dershaneleri kapatma kararını desteklediklerini belirterek, “Yeni tasarıda sunulan seçenekler bizim gibi küçük işletmelere bulunmaz fırsat. Bu bir kapatma değil, dönüştürmedir” dedi.
Afyonkarahisar Dersaneler 


Eğitimci olmalarının yanında dershane işletmeciliği ile ticari kaygılar taşıdıklarını belirten Özkan “Hükümetin aldığı bu kapatma kararı bizi rahatlatacak. Medyadan ve Sayın Bakanın açıklamalarından öğrendiğimiz kadarı ile bize yeni tasarıda 3 seçenek sunuyor. Bu da bizim gibi küçük işletmelere bulunmaz fırsat. Bu bir kapatma değil, dönüştürmedir” dedi.

Özkan, “Benim dershaneme kayıt yaptıran öğrencileri, yurdu olan dershaneler baskı yaparak, 'Bizim dershaneye gelmezsen yurttan atarız ' diye tehdit etti. Bu da haksız rekabete neden oluyor ve eğitimciliğe yakışmıyor” iddiasında bulundu.

Öğrenci velisi Cavit Mezgil ise, “İki çocuğum var. Dershane ücreti aile bütçemi aşıyor. Dershaneler kapanırsa iyi olur” dedi.Öğrenci Gökhan Özer de, “Dershanelerdeki deneme sınavları öğrencileri strese sokuyor. Evlerinde iyi çalışanlar başarılı olur” diye konuştu.
21 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı