Başakşehir Belediyesi'nden Eğitime Destek

Başakşehir Belediyesi, üniversite sınavı öncesi öğrencilere meslek seçimi ve okul tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla ' Başakşehir Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı ' nın kapılarını öğrencilere açtı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Öğrenciler, üniversitelerden bilgi almak için üniversiteleri geziyorlardı. Bu da aileler için, en az 10 günlük İstanbul hatta Anadolu turu demekti. Biz bu turların olmaması için böyle bir fuarı gerçekleştirdik ' dedi.
Cevdet Can Milli Eğitim Müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürü Başakşehir Belediyesi Mevlüt Uysal 


Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2 ' ncisi gerçekleştirilen “Başakşehir Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı”nda (BÜTEF) üniversiteye hazırlanan öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı ' nda düzenlenen fuarda üniversite stantlarının yanı sıra birçok firmanın stantları da yer aldı. Fuarı; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, eğitimciler, medya ve çok sayıda öğrenci ziyaret etti.

Başakşehir Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı ' nı ziyaret eden üniversite adayları, üniversite ve bölüm tercihlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini, hangi üniversitelerden burs alabileceklerini, barınma sorununu nasıl çözülebilineceğini, hangi üniversitede hangi imkanların olduğunu, hangi mesleği seçmeleri gerektiği gibi konuları üniversite stantlarını dolaşarak cevap aramaya çalıştı.

“ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ ALTERNATİF SUNMAK İSTEDİK”

Öğrencilerin üniversite tercihlerinde kolaylık sağlanması için fuarı açtıklarını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Üniversiteye hazırlanan öğrencilerinin meslek seçimleri, sınav hazırlıkları ve okul seçimleri için çeşitli alternatifler sunmak istedik. Bu yüzden ilçe sınırları ve dışında faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yaptığı çalışmalarının tanıtımı amacı ile de bu fuarı düzenledik. Fuara, okulların yanı sıra sanat ve meslek kursları da katıldı ayrıca bu bizi çok mutlu etti” dedi.

Başkan Uysal, “Geçen sene yaptığımız fuarın aynısını bu sene yapıyoruz. Her sene öğrenciler, üniversite sınavına girdiklerinde acaba bu puanla hangi üniversiteye girebilirim, hangi üniversitenin burs imkânları, sosyal imkânları var. Bunları birebir yerinde üniversiteleri gezerek görüyorlardı. Bu da çocuğunun üniversite sınavına girecek aileler için en az 1 hafta, 10 günlük İstanbul hatta Anadolu turu demek. Biz bu turların olmaması için böyle bir fuarı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Türkiye ' de eğitimin giderek arttığını kaydeden Mevlüt Uysa şunları da söyledi;

“Üniversiteler burada, öğrenciler burada, birbirleriyle buluşmuş oluyorlar. Özel ve vakıf üniversitelerin kurulması bütün imkanları genişletti. Eskiden belki İstanbul ' da 2 tane hukuk fakültesi vardı ama şimdi 10 tane 20 tane var. Şuanda hangisine gittiğimde daha rahat ederim. Evime yakın sosyal imkanları ya da burs imkanları yakın onlara bakacaklar. Bu yüzden de üniversitelerimiz ile öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Geçen seneki fuarımızda çok ciddi bir izdiham vardı. Şuanda da aynı şeyleri yaşayacağımız görünüyor.”

“BAŞKAN UYSAL, İHA STANDINI DA ZİYARET ETTİ”

Konuşmaların ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı “Başakşehir Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı ' nın açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra Başkan Uysal ve beraberinde ki heyet, bütün stantları dolaşarak üniversitelerin öğrencilere sunmuş olduğu imkânlar hakkında bilgiler aldı. Eğitim stantlarını dolaştıktan sonra medya bölümüne ayrılan stantları da gezmeyi ihmal etmeyen başkan Mevlüt Uysal, İhlas Haber Ajansı standını da ziyaret ederek başarılı çalılaşmaların devamını da diledi.

12 ' nci sınıfta okuyan Berk Kırca, “Buraya üniversiteler hakkında bilgiler almaya geldim. Kendimize çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada bütün vakıf ve özel üniversiteler stant açtı. Bu yüzden Başakşehir Belediyesi ' ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversiteyi temsil eden stant görevlileri ise, “Fuarda öğrencilere sunmuş olduğumuz imkanlar hakkında bilgiler veriyoruz. Elimizden geldiğince üniversitemizi öğrencilere anlatmaya çalışıyoruz. Burada ki yoğunluktan dolayı da çok memnunuz. Böyle devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Geçen sene 10 bin öğrencinin ziyaret ettiği “Başakşehir Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı”na bu yıl 20 bin öğrencinin katılması bekleniyor.
17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı