Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Anadolu Üniversitesi'nden (AÜ) 2011-2012 öğretim yılında yaklaşık 5 bin öğrenci mezun oldu.AÜ 2011-2012 öğretim yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadı'nda yapıldı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, akademisyenler ve öğrenciler Atatürk Stadı'nı dolduran öğrenci velilerini ve yakınlarını selamladılar.
Anadolu Üniversitesi Salih Koca Nabi Avcı Yılmaz Büyükerşen 


Törene Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Eskişehir Milletvekili Prof.Dr.Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Aydın, mezun olan öğrencileri ülkeye ve insanlığa hizmet için uğurladıklarını söyledi.Aydın, ' Sevgili mezunlar sizleri gururla, heyecanla ve güvenle, hayata katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizleri ülkemize ve insanlığa hizmet için uğurluyoruz. Artık Anadolu üniversitesinin bir ferdisiniz. Sizi uğurlamadan önce sizlerden 3 şey istiyorum. Mezunlar birliğine üye olunuz ve üniversitemiz ile bağlarınızı koparmayınız. Yaşam boyu eğitim vizyonu çevresinde yürüttüğümüz ikinci üniversite sertfika proğramlarıyla Anadolu Üniversitesi'nde eğitimlerinize devam ediniz. Görüş ve önerilernizi bizimle paylaşınız. Hayat güçlükler ile doludur. Hayat inişli çıkışlıdır. Hayatta zaman zaman başarısızlıklar ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Başarısızılık halinde kesinlikle ve kesinlikle ümitsizliğe, karamsarlığa kapılmayın ve pes etmeyin. Anadolu Üniversiteli olmak çalışmaktır, çalışkan olmaktır ' dedi.

Konuşmaların ardından saha içini dolduran yaklaşık 5 bin öğrenci Rektör Aydın'ın komutuyla keplerini havaya attılar.Tören, Ayhan Sicimoğlu ve Latin Allstar konseri ile son buldu.
18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı