4+4+4 Sistemini İlk Ders Gününde Protesto Ettiler

2012-2013 Eğitim öğretim yılının başladığı ilk günde yeni eğitim sistemi, liseli öğrenciler tarafından protesto edildi. Yeni sistemin ayrıştırıcı ve bazı kesimleri yok saydığını öne süren öğrenciler, ilk ders gününü protesto etti.İstanbul Gazi mahallesinde eğitim veren Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencileri okulun ilk günün yeni eğitim sitemini protesto ederek derse girmedi. Yeni sistemin ayrıştırıcı ve bazı kesimleri yok saydığını öne süren öğrenciler, ilk ders gününü protesto etti. Okulun önüne kimi üniforması kimisi sivil kıyafetleri ile gelen öğrenciler, yeni sistemi açtıkları dev pankartla eleştirdi.
Anadolu Lisesi Betül Çobanoğlu 4+4+4 


Liseli Öğrenci Birliği öncülüğünde gerçekleşen eylemde grup adına konuşan Betül Çobanoğlu, “Yeni eğitim sistemi Kürt ve alevi halkını yok sayan bir eğitim sistemidir. Kürtlerin ana dilde eğitim görme isteğini görmezden gelen bir sistem. Bu sistemde zorunlu din dersleri devam ediyor. Alevi halkına uygulanan baskı halen devam ediyor. Buda AKP ' nin bir politikası oldu. Yine 4+4+4 eğitim sistemi 66 aylık çocukların zorunlu olarak okula başlamasını öngörüyor. Buda aslında sistemin ne kadar gerici olduğunun bir göstergesidir. Bu sistem çocuk işçilerin ve çocuk gelinlerin sayısını arttırıyor. Biz bu sistem ve sömürüye karşı çıkıyoruz” dedi.

Okula üniforması ile gelen ancak derse girmeyen Nazlı Altay, “Derse girmeyi düşünmüyorum. Ben ana dilde eğitim istiyorum. Yeni eğitim sistemin 66 aylık çocukların okula gelmesi çok yanlış çünkü bu çocuklar evde yemek yemeyi bile beceremiyorlar. Bu sistemin olumlu hiçbir yanı yok” diye konuştu.

İlk ders gününü protesto ederek derse girmeyen Delal Sayın, “Yeni sistemle öğrencilerin aklı karıştı. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Bir yandan İmam Hatip ' lerin önü açılırken bir yandan diğer öğrencilerin önü kapanıyor. Açıkta kalan birçok öğrenci var” şeklinde konuştu.Derse girmeyen öğrenciler okul önünde sloganlar atarak yeni sistemi protesto etti.
17 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı