2014 TEOG Lise Yerleştirme ve Tercih Sonuçları

TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?, TEOG tercih sonuçları açıklandı mı, TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, TEOG tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz bu sayfada olacak. TEOG tercih sonuçları her an açıklanabilir, TEOG tercih sonuçlarını bu sayfada bulabilirsiniz, TEOG tercih robotu ve 2014 lise taban puanlarına ulaşmak da mümkün. TEOG Yüzdelik Dilim Hesaplama-TEOG Lise Taban Puanları, 2014-2015 TEOG Lise Taban Puanları ve YEP Yüzdelik Dilimleri.
Lise Eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi 


​TEOG tercih sonuçları açıklandı mı, TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, TEOG tercih sonuçları için tahmini süre doldu, TEOG tercih sonuçları her an açıklanabilir, TEOG tercih sonuçlarını bu sayfada bulabilirsiniz, TEOG tercih robotu ve 2014 lise taban puanlarına ulaşmak da mümkün. TEOG Yüzdelik Dilim Hesaplama-TEOG Lise Taban Puanları, 2014-2015 TEOG Lise Taban Puanları ve YEP Yüzdelik Dilimleri.

TEOG tercih işlemleri 31 Temmuz'da başlamıştı. 17:00 ile birlikte sona erdi. teog tercihleri ile ilgili meb'den hangi açıklamalar geldi? Teog tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Teog sınav takvimi, teog ile ilgili en güncel bilgiler ve meb'den gelen en son açıklamalar haberimizin devamında!

TEOG TERCİH SONUÇLARI 22 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos'ta http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek ve kesin kayıtları da bu tarihte sistem tarafından otomatik yapılacak. Sonuçlara ilişkin bilgiler isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek.

TEOG Lise Tercih ve Yerleştirme İşlemleri 2014 yılı için TEOG Liselere yerleştirme sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan içerik sizlerle. İşte 2014 yılı ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması tercih ve yerleştirme işlemleri bilgilendirme programı.

- Anadolu liselerine,
- Anadolu imam hatip liselerine,
- Çok programlı Anadolu liselerine,
- Fen liselerine,
- Mesleki ve teknik Anadolu liselerine,
- Sosyal bilimler liselerine,
- Mesleki ve teknik eğitim merkezlerine,
- Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP ' e göre öğrenci alan özel okullara

1. Yerleştirme işlemlerindeki güncellemeye neden ihtiyaç duyulmuştur?

Yerleştirme işlemleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasında
gerçekleştirilen değişim doğrultusunda;
• Yerleştirme işlemlerini Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasını
şekillendiren felsefe ve pedagojik ilkeler ile uyumlu hale getirmek,
• Öğrencileri öğrenim görmek istedikleri okul türüne yerleştirmek,
• Beşerî ve ekonomik kaynaklar üzerindeki işlem maliyetini azaltarak yerleştirme
sürecini daha etkin kılmak,
• Yerleştirme işlemlerinin öğrenciler ve aileleri üzerinde oluşturduğu baskıyı azaltmak
amaçlarıyla güncellenmiştir.

LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Lise yerleştirme sonuçları 22 Ağustos ' ta duyurulacak ve duyurular sonrasında kesin kayıtlar yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları dikkate alınarak nakil yolu ile öğrenciler alınacak.

Öğrencilerin bu hafta sonuna kadar lise tercihlerini tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul sayfasından tercihlerini yapmaları gerekiyor. 15 lise tercihinde bulunacak öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, meslek liseleri gibi okullar ve çok programlı liselerden tercih yapabilecek.
20 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı