YPG’liler Havan Topuyla Böyle Vuruldu

Kobani kentinde devam eden çatışmada Türkiye sınır hattında yakın bir bölgede bekleyen 2 YPG ' liye IŞİD havan saldırısı düzenledi. Saldırıda bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.
Işid Kobani Patlama Anı Patlama Sesi 


Kobani ' de IŞİD ile YPG güçleri arasında devam eden savaşın 50. gününde çatışmalar kentin sokaklarına taşındı. Bugün gün boyu devam eden şiddetli çatışmalarda IŞİD, YPG güçlerine yoğun havan saldırısı düzenledi. Türkiye sınırının yakın bir bölgesinde bekleyen 2 YPG ' liye IŞİD tarafından havan atıldı. Atılan havanda biri hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Patlamanın meydana gelmesinin ardından yakın bölgede bulanan bir grup YPG ' li olay yerine geldi. Ölen kişinin cesedi yerden sürükleyerek olay yerinden uzaklaştıran YPG ' liler, yaralıyı ise kucaklarına alarak uzak bir yere götürülüp, tedavi ettiler.

Öte yandan olay anı ve YPG ' lilerin olay yerinden uzaklaştırılma anları kameralara saniye saniye yansıdı. Kentteki şiddetli çatışma sürüyor.
Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
3 Kasım 2014 Pazartesi günü yayınlandı