Wall Street Eylemcileri Yine Sahnede

'Wall Streeti İşgal Et' eylemcilerinin bu seferki öncülüğü, öğrenci harçlarındaki artış ve krediler olacak. Havaların ısınmasıyla birlikte tekrar sahneye çıkan eylemciler son zamanlarda artan öğrenci harçları ve kredi miktarları ile ilgili tepkilerini dile getiriyorlar.
İşgal Wall Street Öğrenciler New York 


ABD'de bazı üniversitelerinin harç miktarında yüzde 73 artış yaşanırken, öğrenciler bu masrafları karşılamakta zorluk çekiyor. Amerika'daki gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i, işsizliği ve ekonomik politikaları protesto eden eylemciler bugünlerde öğrencilerin okul parasındaki artışları protesto etmeye hazırlanıyor. Amaçlarının ekonomideki eşitsizliği ortadan kaldırmak olduğunun eylemcilerin basın sözcülerinden Mark Bray (29), üniversite ücretleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Doktora öğrencisi olan Bray, öğrencilerin okullara bazen 20 bin dolar vermek zorunda kaldıklarını bu sebeple maddi olarak çok zorlandıklarını hatırlattı.

Bazı üniversitelerin kendilerine destek verdiği bilgisini veren Bray, ' Bugün bize bazı üniversiteler de destek veriyor. Bu üniversitelerde çalışan bir profesör 3 tane öğrenciyi okuluna aldı. Öğrencilere daha uygun ve kaliteli bir eğitim için elimizden geleni yapacağız. Buna çok ağırlık vereceğiz. ' diye konuştu.

Öğrencilerin okullara çok fazla para vermek zorunda kaldığını belirten eyleme destek verenlerden Helen Richard ise okul fiyatlarının bir an önce düşürülmesi gerektiğini söyledi. New York'ta bulunan Brooklny Kolejinde derslere giren Richard, ' Öğrenciler okullara çok para vermek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle öğrenci kredi almak zorunda bıraktırılıyor. Öğrenci bu krediyi aldıktan sonra ödemekte zorlanıyor. Bun da beraberinde sorunları getiriyor. Umarım hükümet bir an önce bu soruna bir çözüm bulur. ' dedi.

2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı