Türkmenistan'da 23 Nisan Çoşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki Türk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı program, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.Okulunun bahçesinde düzenlenen törene; Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Eğitim Müşaviri Ömer Kalay, elçilik mensupları, Türk işadamları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, iki ülke milli marşlarının okunması ve saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra günün anlamını ifade eden konuşmalar yapıldı.
Atatürk Turgut Özal Aşkabat Ulusal Egemenlik 


Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, konuşmasını kızı Mehtap'ın hazırladığını söyledi. Eğitim Müşaviri Ömer Kalay ise konuşmasında, barış, sevgi ve kardeşlik bayramını ata vatan Türkmenistan'da Türk ve Türkmen çocukları ile birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

23 Nisan dolayısıyla öğrencilerin hazırladığı değişik gösteriler izleyicilerden büyük ilgi gördü. Söz konusu okulun ana sınıf öğrencilerinin sergilediği oyunlar, törene ayrı bir renk kattı. Minik öğrenciler, dünya barışı için el ele tutuşup dans etti.

Gösteriler okulun folklor ekibinin halk oyunları ile devam etti. Öğrenciler Artvin yöresel halk oyunları ve Kafkas folklor gösterileri ile izleyicilere muhteşem anlar yaşattılar. Törende, öğrenciler şiir okudu ve şarkılar söyledi. Aşkabat'taki Turgut Özal Türkmen-Türk Okulu'nun öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar ise izleyicileri coşturdu. 23 Nisan kutlamaları, ödül töreni ile son buldu. Ayrıca, 23 Nisan kutlamaları etkinlikler kapsamında okulun bahçesinde fakir öğrencilerin yararına kermes düzenlendi.
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı