Suudi Arabistan Milli Günü Resepsiyonunda Bakanlardan Kılıç Şov

Suudi Arabistan Milli Günü'ne Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kılıçlarla yaptığı gösteri damgasını vurdu.Suudi Arabistan Krallığı'nın Milli Günü sebebiyle Ankara Büyükelçiliği bir resepsiyon verdi. JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyonda davetlileri, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Adil bin Siraç Mirdadı ve eşi karşıladı. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve çok sayıda davetli katıldı.
Başbakan Bekir Bozdağ Beşiktaş Melih Gökçek Francis Ricciardone 


Konuklara resepsiyon salonunun girişinde kahve ve hurma ikram edildi. Resepsiyon Türk ve Suudi Milli Marşları'nın okunmasıyla başladı. Marşların okunmasından sonra Bozdağ, Güler, Yıldız ve Büyükelçi Merdad pasta kesti.

Resepsiyonda Suudi Arabistan'ın geleneksel kılıçlı halk oyunu gösterisi yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, kılıçlı oyunu izlerken sahneye çıktı. Ellerine kılıç alan bakanlar poz verdi. Bu sırada gençler de oyunlarına devam etti. Bakanların kılıçlı şovuna Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Adil bin Siraç Mirdadı da eşlik etti.
Bozdağ resepsiyon çıkışında basın mensuplarının dün derbi maçında yaşananlarda ilgili sorusunu cevapladı. Bozdağ, ' Hadise Türk sporuna zarar vermiştir, en fazla da Beşiktaş Kulübüne zarar vermiştir. Bir hukuksuzluk olduğu zaman hukuksuzluğun faturası birilerine çıkıyor. Şu anda Beşiktaş-Galatasaray maçında çok açık ve net şekilde sporda şiddetin geldiği aşamayı gösteriyor. Bununla ilgili olarak başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere federasyon gerekli tedbirleri almalıdır. Aynı şekilde makamlarda yasal çerçeve ile ilgili olarak neler yapılması lazımda yapılacaktır. Bundan sonra Türkiye spor sahalarında nahoş hadiseler, böyle çirkin görüntüler asla olmaz. Bu herkese zarar verir ' ifadelerini kullandı.
Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
24 Eylül 2013 Salı günü yayınlandı