Suriye Müslüman Kardeşler'den Açıklama

Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Riyad El-Şukfa, Esed'e karşı yürütülen mücadelede birliği bozmak için kendilerine karşı propaganda yürütüldüğünü söyleyerek, “Biz her zaman devrimin yanında durduk” dedi.
Suriye Ulusal Konseyi Müslüman Kardeşler Riyad Müslüman Suriye 


Suriye Müslüman Kardeşler teşkilatı Hilton Garden Inn otel ' debasın toplantısı düzenledi. Toplantıya Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Riyad El-Şukfa, Teşkilatı üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Riyad El-Şukfa, Suriye'de muhalefetin birliğini bozmak için çalışmalar yapıldığını bunu Müslüman Kardeşler üzerinde propaganda yaparak yaptıklarını söyledi.

Suriye ' deki devrimin halk devrimi olduğunu ve kendilerinin bu süreci desteklediğini belirten El-Şukfa, ' Suriye'deki devrim tamamen halkla başlatılan bir devrimdir. Suriye Müslüman Kardeşler bu devrime destek verdiler. Suriye Müslüman Kardeşler teşkilatı bu devrimin barışçıl olarak devam etmesini istedi; maalesef devrim öldürmeyle ve bombalama ile başladı. Suriye halkını silah taşımaya mecbur kıldı” diye konuştu.

Kendileri hakkında karalama kampanyası başlatıldığını dile getiren El-Şukfa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mevcut rejimin hedeflerinden birisidir. Muhalefeti birbirine düşürmek için yapılan bir kampanyadır. Bizim düşmanlarımız zaferin yaklaştığını gördükçe Suriye Müslüman Kardeşleri karalama çalışmasına başladılar. Bu durum böyle devam ettiğinde dedik ki; açıkçası bize iftira atanlara fazla cevap vermek istemiyoruz. Suriye nezdinde hiçbir ağırlıkları yoktur. Süreç gerçekten çok uzadı. Sözlü saldırılar da çok uzadı. Bazı ülkelere bağlı bazıları da yanlış bilgilerden kaynaklanıyor. Biz devrimin yanında durduk. Biz Suriye Ulusal Konseyi'nde koltuklarımızı fazla tutmak istemedik. Başka güçlere muhaliflere yol açmak için buna rağmen bazı insanlar bizim bütün bu Suriye Ulusal Konseyi'ne el koyduğumuzu söylüyor. Suriye Ulusal Konseyi'nin biz sadece yüzde 10'unu temsil ediyoruz. Bütün muhaliflere aynı mesafede duruyoruz. Suriye'de muhalefetin birliğinden korkuluyor. Güçlü muhalefet istenmiyor. O da çöküş noktasına daha çok yakın olduğunu gösteriyor. Muhalefetin bütün taraflarını bir araya getirmek için çalıştık. Bombalama haberleri duyduğunuzda bu rejimin zayıfladığını ortaya koyuyor.”
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı